Το Κεχριμπαρένιο χρώμα του, το άρωμα του που συνδυάζει ξύλο δρυός, βανίλιας, αποξηραμένων καρπών αλλά και η ξηρή και βελούδινη γεύση του, είναι ικανά να ανοίξουν το μυαλό και τους ορίζοντες.

Ο λόγος για το ΜΕΤΑXΑ το ποτό με την μοναδική γεύση έντονης απαλότητας που συνθέτουν τα Μοσχάτα της Σάμου, με τα παλαιωμένα οινικά αποστάγματα και τα βότανα της Μεσογείου.

Ένα ποτήρι είναι ένα ταξίδι που ξυπνά την επιθυμία για εξερεύνηση κι ανακάλυψη. Απολύτως αναμενόμενο από ένα ποτό το οποίο από το 1888 βρίσκεται σε ένα ταξίδι γεύσης για να προσφέρει μία μοναδική γευστική εμπειρία.

Όλα ξεκίνησαν το 1848 όταν ο Σπύρος Μεταξάς, εξερευνητής και άνθρωπος με ιδιαίτερη αισθητική, αποφασίζει να ιδρύσει τη δική του εταιρεία στο χώρο των αποικιακών αγαθών της εποχής. Στα πολλά ταξίδια του, ο Σπύρος Μεταξάς ανακαλύπτει διαφορετικά ποτά και κρασιά από όλο τον κόσμο.

Τα ποτά εκείνη την εποχή ήταν έντονα στη γεύση, χωρίς όμως ιδιαίτερο άρωμα ή χαρακτήρα. Ο Σπύρος Μεταξάς ονειρεύτηκε τη δημιουργία ενός μοναδικού ποτού, τόσο απαλού όσο και έντονου. Έτσι, το 1888 δημιουργεί το Αυθεντικό Ελληνικό Ποτό, το ΜΕΤΑΧΑ. Μάλιστα, αποφασίζει και χτίζει το πρώτο του αποστακτήριο στο λιμάνι του Πειραιά. Με αποτέλεσμα το ΜΕΤΑΧΑ να αρχίζει να εξάγεται στις χώρες της Μεσογείου.

Πλέον όλοι αναγνωρίζουν ένα μπουκάλι ΜΕΤΑΧΑ. Το κεχριμπαρένιο χρώμα του μαγνητίζει το βλέμμα, ενώ το λόγκο του πολεμιστή της Σαλαμίνας έχει και αυτό τη δική του ιστορία.

Σύμφωνα με τον θρύλο όταν ο Σπύρος Μεταξάς έχτιζε το αποστακτήριο στον Πειραιά, ανακάλυψε ένα μετάλλιο με τη μορφή του Σαλαμινομάχου χαραγμένη πάνω του.

Για όσους δεν θυμούνται, η ναυμαχία της Σαλαμίνας έγινε το 480 π.Χ., κοντά στα νερά του Πειραιά. Παρόλο που οι Πέρσες υπερτερούσαν αριθμητικά, το ελληνικό ναυτικό πολέμησε γενναία και κατάφερε να νικήσει. Ως αποτέλεσμα ο πολεμιστής της Σαλαμίνας έγινε σύμβολο θάρρους και τόλμης. Τόσο, η συγκυρία της εύρεσης του μεταλλίου αλλά και ο συμβολισμός του αποτέλεσαν ιδανικό έμβλημα για το νέο εγχείρημα του Σπύρου Μεταξά.

Η μεγάλη ζήτηση για το ποτό έκανε απαραίτητη τη μετακόμιση σε νέες, μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Από το 1992, ο Κωνσταντίνος Ράπτης έχει αναλάβει ως ο πέμπτος κατά σειρά Metaxa Master, από την ημέρα που ιδρύθηκε ο Οίκος. Ο Metaxa Master χρειάζεται να συνδυάζει έμπνευση και πάθος. Όπως αναμειγνύει τα συστατικά που δημιουργούν το ΜΕΤΑΧΑ, έτσι κι ο ίδιος δένει αρμονικά το παλιό με το καινούργιο. Οφείλει να διατηρήσει την παράδοση και το στιλ του ΜΕΤΑΧΑ, την ίδια ώρα που δημιουργεί τις νέες του εκφράσεις, όπως το ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων ή το Angels’ Treasure.

Σήμερα το ΜΕΤΑΧΑ απολαμβάνετε γι’ αυτό ακριβώς που είναι, ένα μοναδικό κεχριμπαρένιο ποτό, ικανό να ταξιδέψει όποιον το πίνει σε ένα ταξίδι απόλαυσης με συνοδοιπόρους όλες τις αισθήσεις του.

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι που θα θέλετε να ζήσετε ξανά και ξανά!

Απολαύστε Υπεύθυνα