Συνάντηση συμπαράστασης με τους εργαζομένους στην καθαριότητα του Δρομοκαΐτειου Νοσοκομείου πραγματοποίησε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση με αφορμή τη συνάντηση, «οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και στον επιχειρούμενο εξαναγκασμό τους, να αποδεχτούν εργασιακές συνθήκες χωρίς δικαιώματα που παραπέμπουν σε καταστάσεις εργασιακής δουλείας υπό τις ευλογίες και της τροϊκανής κυβέρνησης, για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών εργολαβικών συμφερόντων».

Μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο εργασιακός μεσαίωνας που πάει να επιβληθεί και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δρομοκαΐτειου, για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών εργολαβικών συμφερόντων, δεν πρέπει να περάσει. Η επιβολή ελαστικών, ανασφάλιστων, υπαμειβόμενων εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να είναι το μέλλον των εργαζομένων. Η κυβέρνηση, η τρόικα και τα ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρουν τους εργαζόμενους απέναντι τους. Οι αγώνες των εργαζομένων της Cosco και των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν τον δρόμο».