Έναν μαραθώνιο λημματογράφησης και επέκτασης λημμάτων διοργανώνει όλο τον Φεβρουάριο η ομάδα χρηστών Wikimedia Community User Group Greece με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση της Βικιπαίδειας.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η δημιουργία και ο εμπλουτισμός λημμάτων ζωτικής σημασίας, που καλύπτουν σημαντικά θέματα και θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε Βικιπαίδεια.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση «εκατοντάδες λήμματα ζωτικής σημασίας για μία εγκυκλοπαίδεια απουσιάζουν σήμερα από την Ελληνική Βικιπαίδεια, όπως λήμματα για τη φούστα, το στιλό, την κούκλα, το υπνοδωμάτιο, το φωτοτυπικό μηχάνημα, το κουμπί, το βάλτο, τις Μεγάλες Αφρικανικές Λίμνες, την πολιτική φιλοσοφία, την ντροπή, την οφθαλμολογία, το διανυσματικό λογισμό, τη μεσαιωνική φιλοσοφία κ.ά».

Η Ελληνική Βικιπαίδεια κατατάσσεται σήμερα 34η στην κατάταξη των Βικιπαιδειών με κριτήριο την ύπαρξη σε αυτές λημμάτων ζωτικής σημασίας και την ποιότητά τους.

Στόχος του διαγωνισμού είναι, με τη δημιουργία λημμάτων που λείπουν και την επέκταση των ήδη υπαρχόντων, η επίτευξη υψηλότερης θέσης στη διεθνή κατάταξη.