Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί στα δύο νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού στην Κρήτη, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, οι οποίοι ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δευτέρα.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού» μέχρι και την Πέμπτη, δηλαδή σε τέσσερις ημέρες, εμβολιάστηκαν συνολικά 1.079 υγειονομικοί από τους οποίους οι 600 στο Νοσοκομείο Χανίων και οι 479 στο ΠΑΓΝΗ.

Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά στο νοσοκομείο Χανίων, όπως είχε δηλώσει ο Διοικητής του Γιώργος Μπέας, οι 600 εμβολιασμοί ήταν και ο στόχος που είχε τεθεί εξ αρχής.

Μάλιστα, το νοσοκομείο παρέλαβε 300 επιπλέον δόσεις και οι εμβολιασμοί υγειονομικών συνεχίζονται μέχρι και την Δευτέρα σε ότι αφορά στη λήψη της πρώτης δόσης του συγκεκριμένου εμβολίου.

Όλοι όσοι εμβολιάζονται λαμβάνουν αυτόματα στο κινητό τους τηλέφωνο ένα SMS με την ημέρα κατά την οποία πρέπει να προσέλθουν στο κέντρο εμβολιασμού για να λάβουν την δεύτερη δόση, 21 ημέρες μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

Να σημειωθεί πως σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί υγειονομικών και στα υπόλοιπα nοσοκομεία της Κρήτης, στο Βενιζέλειο Ηρακλείου και στα Νοσοκομεία Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Συνολικά στην χώρα μέχρι και την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν 26.006 εμβολιασμοί κατά του κορoνοϊού.

Δείτε τον πίνακα με τους εμβολιασμούς στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.