Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες που πέταξαν ψηλά το 2020 σύμφωνα με το διεθνούς φήμης περιοδικό Μonocle και την ετήσια έρευνά του. Μάλιστα στο εξώφυλλο του περιοδικού, η ελληνική σημαία κυματίζει πρώτη, δίπλα σε αυτές της Νότιας Κορέας, της Ελβετίας, της Ιαπωνίας και της Γερμανίας υπό τον τίτλο: “οι Σούπερ Σταρ της ήπιας ισχύος”.

Το Μonocle, που κυκλοφορεί σε όλες τις χώρες του κόσμου, διαμορφώνει τάσεις και θεωρείται έντυπο μεγάλης επιρροής, διευθύνεται από τον Τάιλερ Μπρουλέ, πρώην ιδρυτή του Wallpaper και αρθρογράφο των Financial Times.

Ο διευθυντής του Tάιλερ Μπρουλέ βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα και μίλησε στον ΣΚΑΪ για το αποτύπωμα που αφήνει αυτή η χρονιά αλλά και για τις ευκαιρίες που γεννά για τη χώρα μας.

«Ένα από τα πράγματα που έχουμε δει κι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την προοπτική της χώρας είναι η επιστροφή της διασποράς. Ένας από τα πράγματα που διαπιστώσαμε το καλοκαίρι όταν επισκεφτήκαμε τη χώρα αλλά και το φθινόπωρο ήταν πως υπάρχουν Έλληνες που επιστρέφουν από το Λονδίνο, που έχουν επιστρέψει από τη Μελβούρνη, που επιστρέφουν από το Βερολίνο και κάνουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στην Ελλάδα. Οπότε αυτό ήταν ένα στοιχείο. Μετά είναι η ίδια η εξέλιξη των πραγμάτων. Και ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πράγματα που έχουμε δει στην περίοδο της ανάκαμψης είναι πως, η Ελλάδα που ήταν σε μια πολύ δύσκολη θέση για αρκετό χρονικό διάστημα. Αλλά ένα ζήτημα που οι συντάκτες μας παρατήρησαν όταν ήρθαν στην Ελλάδα είναι πως η χώρα λειτουργεί, εξελίσσεται συνεχώς, τρέχει»

Συνεχίζοντας ο Τάιλερ Μπρουλέ είπε:

«Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κοιτάξει κανείς σε μια χώρα που τα πηγαίνει καλά, είναι αυτό το “Made in” στοιχείο της, που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι σχεδιασμένο ή εάν κατασκευάζεται στην Ελλάδα. Υπάρχουν τόσα άλλα που “γίνονται” στην Ελλάδα. Για παράδειγμα ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας σας είναι μεγάλο θέμα συζήτησης σε πολλά μέρη του κόσμου. Αλλά νομίζω και σε άλλα στοιχεία της “ήπιας ισχύος”, όταν αγοράσω κάτι από τα ράφια ενός μανάβικου, ή από το ράφι ενός καταστήματος κρασιών που παράγεται στην Ελλάδα. Ένα παντελόνι ή ένα μπλουζάκι που τυλίγω στους ώμους μου, ή μια πετσέτα. Όλα αυτά είναι στοιχεία σημαντικά για εμάς στο Monocle για να αξιολογήσουμε το αποτύπωμα μιας χώρας στη λίστα της “ήπιας ισχύος” και το “Made in” παίζει έναν αποφασιστικό ρόλο.

πηγή: skai