Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν στα συνδικαλιστικά όργανα του δικαστικού σώματος όσον αφορά τον επικείμενο εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ζητά να υπάρξει κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εισαγγελέων και για το λόγο αυτό έστειλαν και σχετικό έγγραφο αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια καθώς επίσης και στον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, «η καθημερινή υποχρεωτική επαφή των εισαγγελικών λειτουργών με μεγάλο αριθμό πολιτών σε υπηρεσίες και ακροατήρια, όπου είναι ανέφικτη η ακριβής τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (γεγονός άλλωστε, που οδήγησε στην προσωρινή μερική αναστολή λειτουργίας όλων των δικαστηρίων της χώρας) αλλά και οι λοιπές υπηρεσιακές ενέργειες των Εισαγγελέων (εποπτεία σωφρονιστικών καταστημάτων, κατ’ οίκον έρευνες, ακροάσεις κ.λ.π.) δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις τόσο για τη μετάδοση του ιού σε δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους, όσο και για την περαιτέρω διασπορά του εντός των δικαστικών εγκαταστάσεων, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, στην οποία όλοι αποσκοπούμε». Για το λόγο αυτό ζητούν «όπως οι αρμόδιοι φορείς σταθμίσουν τις ανωτέρω ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης των καθηκόντων των εισαγγελικών λειτουργών και μεριμνήσουν για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού τους κατά σχετική προτεραιότητα, μετά βέβαια τις ομάδες πληθυσμού που κατά γενική ομολογία πρέπει να προηγηθούν».

Την ίδια ώρα όμως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δικού της διοικητικού συμβουλίου, μπορεί μεν να κατατέθηκε πρόταση να σταλεί αίτημα στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα δικαστές και εισαγγελείς, ωστόσο η πλειοψηφία τους αποφάσισε ότι δεν θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο και ότι θα πρέπει να συνταχθούν με τις οδηγίες των ειδικών αναφορικά με τον χρόνο που θα κληθούν να κάνουν το εμβόλιο, χωρίς να τους δοθεί προτεραιότητα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber