Έκτακτα μέτρα για όλη την Ελλάδα και αυστηρούς περιορισμούς τύπου lockdown στις περιοχές αυξημένου κινδύνου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ένα από αυτά είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει από τις 12:00 το βράδυ, δηλαδή μισή ώρα νωρίτερα από ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα, έως τις 5:00 το πρωί για όλη την χώρα, από την Τρίτη 3/11.

Τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, σύντομα, η νέα επέλαση της πανδημίας θα κλονίσει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας το κλείσιμο της όλων των χώρων εστίασης στη Βόρεια Ελλάδα και στην Αττική και ευρύτερο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού για όλη την χώρα.

Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

  • Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Πλήρης τηλεεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
  • Όχι συναθροίσεις.
  • Αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.
  • Επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού

Κλείνουν μπαρ, καφέ, εστιατόρια, σινεμά, θέατρα και γυμναστήρια – Ανοιχτά κομμωτήρια

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Ανοικτά θα είναι σε ολόκληρη την επικράτεια η βιομηχανία, το λιανεμπόριο και τα σχολεία, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.