Από αύριο το πρωί 5000 κόσμος δεν θα έχει δουλειά ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο lockdown που ισχύει από σήμερα στην περιφερειακή ενότητα των Σερρών και την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή, ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχει αγωνία του τι θα γίνει αύριο έχοντας ανθρώπους χωρίς δουλεία, μεροκάματο.

«Τώρα υπάρχει ένα μούδιασμα – μια ανησυχία… Χτες είχαμε ένα σοκαριστικό νούμερο κρουσμάτων 158 περίπου το 10% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα, άρα μιλάμε για μια μεγάλη διασπορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το στοίχημα το υγειονομικό αυτές τις 15 ημέρες είναι να σωθούν όσο δυνατόν περισσότερες καταστάσεις υγειονομικά ενώ μίλησε για τις ευθύνες που έχουν και άλλες κοντινές περιοχές στην διασπορά του κορονοϊού, αναφέροντας πως όταν μια περιοχή της οποίας το ωράριο κλείνει στις 3-4 το πρωί και μια διπλανή περιοχή που έχει περιορισμό στις 00.00 είναι επόμενο να υπάρχει ροή από την μια περιοχή στην άλλη.

Επιπλέον σημείωσε πως τους νέους έπρεπε να τους καταστήσουμε συμμάχους στην κατάσταση με τον κορονοϊό.

Lockdown σε Ιωάννινα και Σέρρες

Τη δυσμενή μεταβολή του επιπέδου επιδημιολογικού συναγερμού για τις περιφερειακές ενότητες Σερρών και Ιωαννίνων ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίος Χαρδαλιάς.

Πλέον οι δύο περιφέρειες εισέρχονται από σήμερα στο επίπεδο «4» (κόκκινο χρώμα) του επιδημιολογικού χάρτη, και τίθενται σε καθεστώς lockdown, με μέτρα ανάλογα αυτών που ισχύουν σε Κοζάνη και Καστοριά. Παράλληλα, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν και οι ενότητες Νάξου και Ροδόπης, από το κίτρινο σε πορτοκαλί. Η Δράμα ανεβαίνει στο επίπεδο συναγερμού 2, «κίτρινο».