Με επιστολή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Δημήτρης Κουφοντίνας απαντά με σκληρή γλώσσα, δείχνοντας ως υποβολέα της τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, στην επιστολή του Βασίλη Τζωρτζάτου, με την οποία ο συντάκτης της, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του νεαρού Αξαρλιάν, μέμφεται τους δράστες της ενέργειας κατά του τότε υπουργού Γ. Παλαιοκρασσά εμφανίζοντάς τους ως «κυνικούς και ιδιοτελείς ληστές και δολοφόνους».

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο Δημήτρης Κουφοντίνας μιλάει για «το γνωστό δίδυμο» που «ανέλαβε υπηρεσία» σε «πλήρη συνεργασία με τον εχθρό» κι έγινε «ο καλύτερος σύμμαχος της επιχείρησης «ευτελισμός 17Ν»», αλλά και για «δειλούς και ποταπούς που πρόδωσαν ιδέες αλλά και την προσωπική τους ιστορία»

«Μόλις ξεκίνησε η διαδρομή του βιβλίου μου ‘Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη’ ξέσπασε η αναμενόμενη επίθεση από τους ‘πρόθυμους’ δημοσιογράφους στα ΜΜΕ της διαπλοκής και των μνημονίων», αρχίζει την επιστολή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

«Όταν σώπασαν οι ‘πρόθυμοι’ δημοσιογράφοι», γράφει πιο κάτω, «πήραν τη σκυτάλη άλλοι ‘πρόθυμοι’ . Το γνωστό δίδυμο, ο πρώτος με τη γραφή του, ο δεύτερος με την υπογραφή του, με μια επιστολή τους ανέλαβαν υπηρεσία. (…) Ίδιος ο στόχος, ανομολόγητος όμως εδώ, το βιβλίο. Ίδια η τακτική: τα μέλη της 17Ν είναι ληστές και δολοφόνοι, κυνικοί και ιδιοτελείς. (…). Τα ΜΜΕ αποδέχθηκαν με άκρατη αγαλλίαση το δώρο του Υποβολέα (με υπογραφή Β. Τζ). Οργίασαν κατά της 17Ν πατώντας στην υποτιθέμενη «γνώση από τα μέσα» που τους προσφέρθηκε πρόθυμα. Η επιχείρηση «ευτελισμός της 17Ν» δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο σύμμαχο από τον Υποβολέα».

Για την επιστολή Τζωρτζάτου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας γράφει πως «αν παραμερίσουμε τα δυσώδη εμέσματα εκείνο που μένει είναι μια δειλή, απεγνωσμένη προσπάθεια να μην αντιμετωπιστεί η αλήθεια, η ευθύνη της οργάνωσης και του κέντρου της».

Ο συντάκτης απαντά σε όσα έγραψε ο Τζωρτζάτος περί τσιλιαδόρων κ. ό. κ, κάνει λόγο για «προδοσία και καταισχύνη του Υποβολέα να τροφοδοτεί την επίθεση της 17Ν με «ληστές και δολοφόνους» κυνικούς και ιδιοτελείς», σημειώνοντας πως «προσθέτει και τη δυσωδία περί «φραξιονισμού».

Για τον Κουφοντίνα ο Υποβολέας «γι’ αυτό που αντικρίζει καθημερινά στον πολιτικό καθρέφτη του τον μόνο που μπορεί να αιτιάται είναι τον ίδιο του τον εαυτό».

Επιστρέφοντας στο 2002 και την εποχή των συλλήψεων των μελών της 17Ν, ο Δημήτρης Κουφοντίνας λέει πως «καθένας μας βρέθηκε μπροστά στο μεγάλο δίλημμα, «τη δοκιμασία της φωτιάς για το εσωτερικό μέταλλο του καθένα. Πολλοί έσπασαν», συνεχίζει, αναφέροντας τον Τζωρτζάτο που «υπέγραψε δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης της 17Ν. (…) Το στίγμα του καταδότη θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Άλλους πάλι», προσθέτει, «θα τους καταδιώκει για πάντα το στίγμα του ποταπού. Του προδότη ιδεών και αξιών, της προσωπικής του ιστορίας, του ρόλου που τους είχε απονείμει η ιστορία μας».

«Δώδεκα χρόνια τώρα η πνευματική παραγωγή του Υποβολέα εξαντλείται στο πώς θα πλήξει τη 17Ν. Φτάνει πια!», γράφει ο Κουφοντίνας και για τον εαυτό του προσθέτει: «Με τις μικρές δυνάμεις μου θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο που χάραξα από την πολιτική γέννα της 17 Νοέμβρη. Όπως ταιριάζει σε όσους αξιώθηκαν μια τέτοια εμπειρία. Οι άλλοι ας συνεχίσουν να βρωμίζουν, να ασχημονούν. Και η Ιστορία, με τα δικά της αλάθητα κριτήρια, θα τοποθετήσει τον καθένα εκεί όπου του αξίζει», καταλήγει η επιστολή.