Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν γιατροί και νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούν συλλαλητήριο, μέσω του οποίου διεκδικούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, ενώ διαμαρτύρονται για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε αναφέρει στο κάλεσμά της ότι «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, να σταματήσουν δηλαδή την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σημείωσε στο δικό της κάλεσμα πως «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Στην κορυφή της πορείας που πέρασε κοντά από το Μέγαρο Μαξίμου και πρόκειται να καταλήξει στο υπουργείο Υγείας, είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Αυτό που ξεχώρισε, είναι ένα πανό που κρατούσαν στα χέρια τους οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο και γράφει: «Η απόλυτη υποκρισία – Από τα χειροκροτήματα… στο ξύλο», στο οποίο από τη μια πλευρά εμφανίζει γιατρούς να χειροκροτούνται την ώρα που δίνουν «μάχη» με τον κορονοϊό και από την άλλη καταστολή από αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος