Πορεία της ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Υγείας με πανό «Από τα χειροκροτήματα… στο ξύλο»

Γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ συμμετέχουν στη σημερινή απεργία - Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr


ΕΛΛΑΔΑ
10:36
15/10/2020
Πορεία της ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Υγείας με πανό «Από τα χειροκροτήματα... στο ξύλο»
2
loading

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν γιατροί και νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούν συλλαλητήριο, μέσω του οποίου διεκδικούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, ενώ διαμαρτύρονται για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε αναφέρει στο κάλεσμά της ότι «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, να σταματήσουν δηλαδή την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σημείωσε στο δικό της κάλεσμα πως «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Στην κορυφή της πορείας που πέρασε κοντά από το Μέγαρο Μαξίμου και πρόκειται να καταλήξει στο υπουργείο Υγείας, είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Αυτό που ξεχώρισε, είναι ένα πανό που κρατούσαν στα χέρια τους οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο και γράφει: «Η απόλυτη υποκρισία - Από τα χειροκροτήματα... στο ξύλο», στο οποίο από τη μια πλευρά εμφανίζει γιατρούς να χειροκροτούνται την ώρα που δίνουν «μάχη» με τον κορονοϊό και από την άλλη καταστολή από αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Ξυπνήστε κορόιδα

  Αυτός είναι ο Κούλης.
  Ένας κοινός αρριβίστας που κοροϊδεύει τον κόσμο.
  Το ζήτημα είναι.
  Ο κόσμος πόσο κορόιδο είναι.

 2. avatar Ωραίες φωτό !!!

  Τρέλα φωτογραφίες .... Δεν βλέπεις γιατρό για δείγμα ... Νοσοκόμους (;) ....
  Κάτι σκούπες και τσουκάλια ... και κάτι φάτσες που δεν μοιάζουν με υγειονομικούς !
  Αυτά στην «Ψωροκώσταινα του 2020» , όπου δεν μπορεί να βάλει ΣΔΙΤ , για υπηρεσίες υποστήριξης του Υγειονομικού Τομέα !!!!
  Θέλει Δ.Υ για καθαριότητα - σίτιση - επισκευές και φύλαξη στα νοσοκομεία ,🤣🤣🤣, με αποτέλεσμα : τα νοσοκομεία καταρρέουν , οι υπηρεσίες άθλιες και οι μόνοι που είναι είδος υπό εξαφάνιση να είναι : Ειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό !!!
  Όσο για μηχανήματα ... ούτε εκεί ΣΔΙΤ !!!!
  Μέχρι να αγοραστεί Μαγνητικός , βγήκε η next generation !!!
  Άσε που όταν υπάρξει βλάβη ... το υπάρχον προσωπικό έχει πτυχίο ανειδίκευτου εργάτη και η βλάβη διαρκεί επ’ αόριστον !!!
  ΟΥΣΤ πολιτικάντηδες [...]!!!!
  Κάντε μερικές προσλήψεις υδραυλικών , Ηλεκτρολόγων , κηπουρών .... κοκ , να ευχαριστηθεί και ο Γιαννάκος (;) ή όπως λέγεται ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει