Πρωτοπορώντας στον θεσμό των υποτροφιών και καλωσορίζοντας χιλιάδες νέους κάθε χρόνο στην εκπαιδευτική του οικογένεια σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ προχωρά ένα βήμα παραπέρα, με τη θεσμοθέτηση υποτροφίας για σπουδές Προπονητικής, αφιερωμένης στον σπουδαίο Έλληνα προπονητή, Νίκο Αλέφαντο! 

Αποτίοντας φόρο τιμής στην «ιστορική» μορφή του Αθλητισμού που έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως παίκτης και προπονητής, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με πρωτοβουλία του Καθηγητή και Προέδρου του Ομίλου Ξυνή, Σοφοκλή Ξυνή, θεσπίζει –για πρώτη φορά στην Ελλάδα!- την «Υποτροφία Νίκος Αλέφαντος», στο πλαίσιο του ευρύτερου «Θεσμού Υποτροφιών Προσωπικοτήτων Πολιτισμού & Αθλητισμού» του κορυφαίου ΙΕΚ της χώρας.

Η πρόταση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για χορήγηση -κάθε χρόνο- της εν λόγω πλήρους/διετούς υποτροφίας για σπουδές στην ειδικότητα «Προπονητής Αθλημάτων», βρήκε πρόσφορο έδαφος στην οικογένεια του Ν. Αλέφαντου, και η συμφωνία υπεγράφη από τον γιο του, κ. Αναστάστιο Αλέφαντο, με μοναδικό γνώμονα και στόχο να διατηρείται η μνήμη του θρυλικού Νίκου Αλέφαντου στον αθλητικό κόσμο, τη νεολαία και τους νέους προπονητές!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα νέα τμήματα Οκτωβρίου 2020:

 

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57 (κτίριο 1) & Αχιλλέως 31-33 (κτίριο 2), 210 9640117

 

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406