Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί σε δεύτερο εθνικό αστικό αναπτυξιακό πόλο της χώρας

«Η πόλη έχει μείνει πίσω και υστερεί σε σύγκριση με άλλες πόλεις ιδίου μεγέθους»


ΕΛΛΑΔΑ
15:02
16/09/2020
Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί σε δεύτερο εθνικό αστικό αναπτυξιακό πόλο της χώρας
1
loading

Την αναγκαιότητα η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί σε δεύτερο εθνικό αστικό αναπτυξιακό πόλο της χώρας επεσήμανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, στο πάνελ «Η Θεσσαλονίκη: Ευκαιρίες και Προοπτικές», το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Με την παρατήρηση ότι «η Θεσσαλονίκη έχει μείνει πίσω και υστερεί σε σύγκριση με άλλες πόλεις ιδίου μεγέθους», ο Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε ότι η πόλη μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από την ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής.

«Κάνοντας όμως τα ίδια και τα ίδια, εκφωνώντας τις ίδιες ομιλίες, ακούγοντας τις ίδιες υποσχέσεις, είναι παραλογισμός να αναμένουμε καλύτερα αποτελέσματα. Χρειαζόμαστε λιγότερες εξαγγελίες και περισσότερη δουλειά. Λιγότερες υποσχέσεις και ολοκλήρωση αυτών των έργων που εκκρεμούν. Εξάλλου, η λίστα των έργων που με την ολοκλήρωσή τους είναι σε θέση να μετασχηματίσουν τη Θεσσαλονίκη είναι πλέον γνωστή σε όλους μας», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Συγχρόνως, ο κ. Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης να μετατρέψει την πόλη σε smartcity.

«Είναι μια επιλογή που σε αντίθεση με αυτή των υποδομών μπορεί να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα και πιο οικονομικά, αλλά να επηρεάσει εξίσου καθοριστικά τις λειτουργίες της πόλης», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco, που ήδη λειτουργεί στον χώρο των παλαιών δημοτικών σφαγείων.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας έθεσε το ζήτημα της καθιέρωσης Μητροπολιτικής Διοίκησης στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ζητημάτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar SER 30

    Με την παρατήρηση ότι «η Θεσσαλονίκη έχει μείνει πίσω και υστερεί σε σύγκριση με άλλες πόλεις ιδίου μεγέθους», ο Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε......ΚΑΛΑ ΠΑΘΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ , ΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΣ . ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ . ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ . ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ . ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΔΥΟ ΑΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ . ΟΙ ΦΡΑΠΕΔΟΜΠΟΥΓΑΤΣΟΘΕΣΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΒΓΑΖΑΝΕ ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ . ΠΟΛΥ ΣΟΦΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει