Αλυσοδεμένοι και με τσιρότα στο στόμα διαμαρτυρήθηκαν στην Αμαλίας οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το υπουργείο Εργασίας, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Δεν αντέχουμε άλλο. Οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” παραμένουν απλήρωτοι 6 και 7 μήνες. Έχουμε οικονομικά εξαθλιωθεί. Οι αρμόδιοι φορείς μας εμπαίζουν εδώ και μήνες ότι θα πληρωθούμε, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Περιμένουμε μια προγραμματική σύμβαση, όπου εκεί καθορίζεται και το οικονομικό του προγράμματος, η οποία από το υπουργείο Εργασίας έλεγαν ότι θα έβγαινε τον Ιανουάριο» λέει η πρόεδρος του προγράμματος Σοφία Κολιζέρα.

«Είναι μια κινητοποίηση στην προσπάθεια των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” που δείχνει την πολιτική της κυβέρνησης, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που θα πρέπει να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις κοινωνικές δομές. Τώρα ουσιαστικά η κυβέρνηση τις οδηγεί στη διάλυση» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.