Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα έχει φτάσει μέχρι τα σπίτια στην Ανάβυσσο και έχει σημάνει συναγερμός. Εικόνες από καμμένα αμάξια, αυλές και πυκνούς καπνούς.

Το newsbeast.gr βρέθηκε στην περιοχή όπου καίει η πυρκαγιά με φωτογραφίες σας δείχνει εικόνες από τις φλόγες, οι οποίες έχουν κάψει δέντρα, αυτοκίνητα, αλλά και αυλές σπιτιών.

Η πυροσβεστική με ισχυρές εναέρια και επίγειες δυνάμεις δίνει μεγάλη μάχη, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν από το πρωί έχουν κάνει εξαιρετικά δύσκολη την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερωθεί για να εκκενώσουν την περιοχή, ωστόσο ορισμένοι με λάστιχα βρίσκονται στις αυλές των σπιτιών.

Η φωτιά έχει κάψει μέχρι και αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ειδοποιούσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν, ενώ υπάρχουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον παραλιακό δρόμο που ενώνει την Αθήνα με το Σούνιο.

Την ίδια στιγμή η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή και λόγω των ισχυρών ανέμων φτάνουν σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Οι καπνοί κάνουν ακόμη πιο δύσκολο και το έργο των εναέριων μέσων που βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η αναστάτωση των κατοίκων είναι μεγάλη, καθώς οι φλόγες έφτασαν πολύ γρήγορα στις αυλές των σπιτιών τους, με τις Αρχές να έχουν εκκενώσει οικισμούς.

Oι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι κρίσιμες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Βίντεο –  Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Έκτακτο μήνυμα από το 112 για τη φωτιά: Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο

Πριν από λίγα λεπτά το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή. Στο σημείο καίει μεγάλη φωτιά, η οποία έχει φτάσει και στα πρώτα σπίτια.

Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου. Δασική πυρκαγιά στην Φέριζα.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε Ανάβυσσο – Κερατέα: Καίγονται σπίτια

Έκκληση για εκκένωση των οικισμών του Αγίου Παντελεήμονα και του Ολύμπου στην Ανάβυσσο απευθύνει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο newsbeast.gr. 

«Το μέτωπο της φωτιάς αυτή τη στιγμή που μιλάμε δηλαδή στις 15:05 είναι τεράστιο και έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου» εξηγεί ο δήμαρχος ο οποίος βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των πυροσβεστών που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

«Η φωτιά κινείται πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιούμε μεγάφωνα για να ενημερώσουμε τους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους. Ζητάμε να εκκενωθούν τα σπίτια στον Άγιο Παντελεήμονα και τον Όλυμπο» τονίζει ο δήμαρχος εξηγώντας πως το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

«Ο καπνός είναι πάρα πολύς. Δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα για το συμβαίνει. Δεν μπορούμε να πλησιάσουμε» αναφέρει ο Πέτρος Φιλίππου.

Νωρίτερα σημειώνεται πως εκκενώθηκε η περιοχή Φέριζα αλλά και ένα οικοτροφείο στο οποίο διέμεναν 30 παιδιά τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Λόγω της μεγάλης φωτιά η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπή σε πολλούς δρόμους στο παραλιακό μέτωπω.

Συγκεκριμένα στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (ύψος Grand Reseort), στο ρεύμα προς Σούνιο γίνεται αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα.

Στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της λεωφόρου Λαυρίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα.

Και στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου από το ύψος οδού Αγίας Φωτεινής, στο ρεύμα προς Αθήνα γίνεται αναστροφή προς Σούνιο.