Την αγάπη τους για το πινγκ πονγκ σε ένα άλλο επίπεδο μετέφερε ένα ζευγάρι, καταξιωμένο στον χώρου του συγκεκριμένου αθλήματος.

Ο λόγος για τον Γιάννη Κορδούτη και τη σύζυγό του, Διάνα Ζέρδιλα, με τους πρώην πρωταθλητές Ελλάδας και καταξιωμένους προπονητές να μεταφέρουν ένα μικρό τραπέζι στην κορυφή του Ολύμπου και να ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους κοντά στα 2.900 μέτρα υψόμετρο.

Η αγάπη τους για την επιτραπέζια αντισφαίριση είναι δεδομένη, καθώς εκτός από τις σπουδαίες διακρίσεις τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε προπονητικό, έχουν και τρία παιδιά που επίσης ασχολούνται με αυτήν και είναι πρωταθλητές Ελλάδας στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες.

Ο «αγώνας» έγινε στην κορυφή Σκάλα και το τραπέζι ήταν μια ειδική κατασκευή για να είναι ελαφρύ και να μπορεί να μεταφερθεί.

Ο Γιάννης Κορδούτης μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αποκάλυψε πως προέκυψε αυτή η ιδέα. «Έχουμε δύο οικογενειακούς φίλους που είναι ορειβάτες. Έχουμε κάνει πολλές δράσεις μαζί και μας πρότειναν να ανέβουμε στον Όλυμπο», σημείωσε.

Στη συνέχεια επισήμανε: «Πάνω στη συζήτηση έπεσε και η ιδέα να το συνδυάσουμε με αυτό που αγαπάμε. Δηλαδή να παίξουμε και πινγκ πονγκ, για να προβάλουμε το άθλημά μας. Δεν ήταν εύκολη ιδέα, γιατί έπρεπε να φτιάξουμε ένα ελαφρύ τραπέζι, αφού έπρεπε να το κουβαλήσουμε 8 ώρες. Είχαμε μαζί ρακέτες και μπαλάκια».

Η πρωτόγνωρη εμπειρία να ανεβαίνεις στην κορυφή του Ολυμπου, όπως είναι φυσικό θα μείνει αξέχαστη στον κ. Κορδούτη. «Είναι μοναδική η αίσθηση. Εκτός από το ονειρεμένο τοπίο μέσα στο δάσος, γνωρίζεις και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Όταν είναι να ανέβεις στον Μύτικα, όπου κάνεις πραγματική αναρρίχηση, φτάνεις στα όριά σου. Δοκιμάζεις τους φόβους σου και φυσικά όταν ανεβαίνεις στην κορυφή τα συναισθήματά δεν περιγράφονται», επισήμανε καταληκτικά ο έμπειρος προπονητής.

Δείτε το βίντεο: