«Στο όνομα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη βραβεύεται σήμερα ολόκληρη η πατρίδα μας» δήλωσε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη, με αφορμή την απονομή του βραβείου «Νέλσον Μαντέλα» στην πρόεδρο του ιδρύματος «Ελπίδα».

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απένειμε το συγκεκριμένο βραβείο για το 2020 στην κ. Βαρδινογιάννη για το φιλανθρωπικό, πολύπλευρο έργο της και η κ. Ράπτη αναφέρθηκε στο γεγονός, τονίζοντας την προσφορά της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Αναλυτικά η δήλωση της Έλενας Ράπτη:

«Το βραβείο Νέλσον Μαντέλα, αποτελεί φόρο τιμήs για ανθρώπους που αφιέρωσαν τις ζωές τους στην ανθρωπότητα. Το όνομά του αποτελεί βαριά κληρονομιά του Νέλσον Μαντέλα, ενός πραγματικού ανθρωπιστή και αγωνιστή που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τις αρχές της συμφιλίωσης, της ειρήνης, της ισότητας, της κοινωνικής μεταμόρφωσης.

Φέτος, το βραβείο λαμβάνει μία Ελληνίδα οραματίστρια. Μια κορυφαία Ελληνίδα που δημιούργησε μια πραγματική ΕΛΠΙΔΑ για παιδιά με καρκίνο, μία γυναίκα που ένωσε τους Έλληνες σε έναν ευγενή στόχο και συνεχίζει ακούραστα την προσφορά της. Στο όνομα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη βραβεύεται σήμερα ολόκληρη η πατρίδα μας».