Έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για τα εργασιακά τους ζητήματα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η πανελλαδική δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τον σταθμό Alpha σε συνεργασία με την εταιρεία Marc και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου.

Σε ερώτηση πώς αξιολογούν οι πολίτες τα οικονομικά μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού το 29% απάντησε πως τα αξιολογούν θετικά, το 26,1 μάλλον θετικά, το 27,7% αρνητικά και το 13,4 μάλλον αρνητικά.

Το 36,7% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ πιθανό να δει τις αποδοχές του να μειώνονται λόγω κορονοϊού, το 28% αρκετά πιθανό, το 17,2% όχι και τόσο και το 17,1 καθόλου πιθανό.

Αγωνία φαίνεται πως έχουν και για τις συνθήκες εργασίας όμως καθώς σε ποσοστό 27,4% θεωρούν πολύ πιθανό να επιδεινωθούν οι συνθήκες εργασίας λόγω του κορονοϊού.

Θετικά είναι τα δείγματα σχετικά με τα «λουκέτα» όμως καθώς σε ποσοστό 63,7% οι πολίτες δεν ανησυχούν ότι οι εταιρείες που εργάζονται θα κλείσουν λόγω του κορονοϊού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.