Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, παράρτημα του Πανεπιστημίου Paris 13 της Σορβόννης στην Ελλάδα, και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) υπέγραψαν Συμφωνία για την παροχή Υποτροφιών φοίτησης στους αθλητές που ανήκουν σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΘΝΟΑ στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κύριος Γιώργος Αλικάκος και ο Πρόεδρος του Γαλλικού Κολλεγίου της Ελλάδας Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης επισημοποίησαν τη μεταξύ τους συνεργασία με την υπογραφή συμφωνίας παροχής Υποτροφιών προς τους αθλητές. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF θα είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κύριος Γιώργος Αλικάκος ανέφερε για τη συνεργασία με το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την επισημοποίηση της Συνεργασίας μας με το Γαλλικό Κολλέγιο και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Χαρις σε αυτό το νέο πρόγραμμα Υποτροφιών που εγκαινιάζουμε σήμερα, δίνεται η δυνατότητα σε νέους Αθλητές και Αθλήτριες να αποκτήσουν αναγνωρισμένο κρατικό Γαλλικό πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού χωρίς να χρειαστεί να φύγουν στο εξωτερικό. Με τη συμβολή της ΕΘΝΟΑ οι αθλητές που θα προταθούν από τις Ομοσπονδίες τους θα έχουν Υποτροφία φοίτησης 50% για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Αμαργιανάκη, ο οποίος κάνει πολύ μεγάλο αγώνα για να μπορούν οι Αθλητές να αποκτήσουν και ακαδημαϊκά εφόδια παράλληλα με την ενασχόληση τους με τον Αθλητισμό.»

Ο Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης δήλωσε: «Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF και το Πανεπιστήμιο Paris 13 της Σορβόννης, επίσημοι Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ολοκλήρωσαν σήμερα το πλαίσιο συνεργασίας τους και με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, προκειμένου να παρέχουν υποτροφίες φοίτησης σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες όλων των αθλητικών ομοσπονδιών της Ελλάδας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την εμπιστοσύνη της ΕΘΝΟΑ και του Προέδρου κ. Αλικάκου και δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσουμε το υψηλό επίπεδο σπουδών που διακρίνει το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης για τους Έλληνες φοιτητές που θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά προπονητών και καθηγητών φυσικής αγωγής σε όλη την Ευρώπη».