Για κίνδυνο συγκρούσεων στην περιοχή της Χαλκιδικής έκανε λόγο ο Χρήστος Πάχτας στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Την επομένη των εκλογών θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές. Θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές του ίσως και κάποιοι άλλοι. Μας έχουν επισκεφτεί και αρκετοί βουλευτές από τον Καναδά και την Γερμανία που θέλουν να λέγονται οικολόγοι πράσινοι. Θα γίνει καμία επένδυση στις Σκουριές με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Ο επενδυτής θα σηκωθεί να φύγει. Ίσως οι εργαζόμενοι να κάψουν κανένα χωριό και να έχουμε ανθρώπινα θύματα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αριστοτέλη.

«Η άλλη επιλογή είναι να κυριαρχήσει η άλλη άποψη που λέει ότι η κοινωνία συμφωνεί με τους κανόνες να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και να συνεχίσουμε το ρυθμό στη ζωή μας», πρόσθεσε ο κ. Πάχτας.

Αναφορικά με τις καταγγελίες των κατοίκων για τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία απ την εξόρυξη χρυσού ανέφερε: «Υπάρχουν σήμερα συνδημότες μας που πιστεύουν πράγματι ότι θα πεθάνουν από καρκίνο γιατί έτσι τους έχουν ποτίσει με δηλητήριο εδώ και χρόνια».