Το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπέγραψε με τα τμήματα Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και Πολιτισμικής Κληρονομιάς του πανεπιστημίου της Μπολόνια, προγραμματική συμφωνία στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ».

Με τη συμφωνία αυτή, ξεκινάει και τυπικά η συνεργασία των συμβαλλόμενων τμημάτων των δύο πανεπιστημίων, η οποία αφορά σε κινητικότητα φοιτητών και καθηγητών, συμμετοχή καθηγητών του πανεπιστημίου της Μπολόνια στο πρόγραμμα διδασκαλίας του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Η συνεργασία αυτή ενδυναμώνει περαιτέρω την εξωστρέφεια και τη δυναμική που έχει αναπτύξει το Τμήμα ΠΕΔιΣ, του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ως μέλος ενός ιδιαίτερα δυναμικού δικτύου αξιόπιστων εκπαιδευτικών μονάδων στην επιστήμη της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων.

Ταυτόχρονα, η συνεργασία αυτή δημιουργεί ένα επιπλέον, στέρεο υπόβαθρο για την εμβάθυνση και διεύρυνση της γνώσης και της έρευνας στις πολιτικές επιστήμες και τις διεθνείς σχέσεις που χαρακτηρίζει την καινοτομία του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ».

Το πανεπιστήμιο της Μπολόνια είναι το παλαιότερο σε λειτουργία πανεπιστήμιο του κόσμου και το δεύτερο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Ιταλία, γεγονός που καθιστά τη συνεργασία αυτή, μία σημαντική επιτυχία του πανεπιστημίου Πελοποννήσου.