«Έχουμε εμπιστοσύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης, η έρευνα θα δείξει πάρα πολλά πράγματα», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Αντώνης Αραβαντινός.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων αναφέρθηκε στο ποιοι ευθύνονται που έφεραν σε επαφή τον Ξηρό με τους κρατουμένους για συμμετοχή στους «Πυρήνες».

«Ξέρετε πώς λειτουργεί η φυλακή; Άμα θέλουν για πολλή ώρα και για αρκετές μέρες μπορούν να είναι μαζί κάποιοι», ανέφερε. Και με αφορμή τους συναδέλφους του, οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή των καθηκόντων τους, είπε: «Εκτιμώντας δύο ενδεχόμενα, πήραν το πιο επώδυνο μέτρο. Δηλαδή, πρωτοχρονιάτικα να έμπαιναν τα ΜΑΤ μέσα στη φυλακή θα ήταν καλά; Δεν μπορώ να μπω στην αξιολογική κρίση του συνάδελφου για το τι αντιμετώπισε εκείνη τη στιγμή». Και τόνισε: «Μπορεί αυτοί που επέτρεψαν στον Ξηρό να είναι με τους Πυρήνες, να μην είχαν άλλη επιλογή».

Υποστηρίζει ότι κακώς έγινε η μετακίνηση του Χριστόδουλου Ξηρού αλλά επεσήμανε το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το θέμα της παραβίασης της άδειας. «Αν είναι προσωπική απόφαση του Χριστόδουλου Ξηρού η παραβίαση της άδειας, μου είναι παγερά αδιάφορο αν είναι όμως μια συλλογική πρέπει να απασχολήσει περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αραβαντινός ξεκαθαρίζοντας όμως: «Δεν πρέπει η απόδραση να επηρεάσει τις άδειες που παίρνουν οι κρατούμενοι» και γι’ αυτό, όπως συμπλήρωσε, δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν θα πάρει κάποιος άδεια.