Εμπνευσμένο από τη γαλλική λέξη Ble –στα ελληνικά σημαίνει σιτάρι– ο φούρνος-ζαχαροπλαστείο-(πραγματικό) κόσμημα για τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, για πολλούς αποτελεί απαραίτητη καθημερινή στάση.

Πόσο μάλλον, κατά την εορταστική περίοδο, με τα νέα χριστουγεννιάτικα προϊόντα που γλυκαίνουν τους πάντες. Την πρωτοκαθεδρία στις επιλογές έχει ο «βασιλιάς» των χριστουγεννιάτικων γλυκών της Ιταλίας που δεν είναι άλλο από το Panetone Ble, φτιαγμένο από τα χέρια του μιλανέζου σεφ των ζαχαροπλαστείων Ble με φυσικό προζύμι, φρούτα γλασέ και ανθόμελο Χαλκιδικής.


Φυσικά, για τους πιο παραδοσιακούς τα χειροποίητα μελομακάρονα με μέλι Κρήτης γεμισμένα με καρύδι (βέβαια, υπάρχουν και πιο μοντέρνες παραλλαγές όπως με λευκή σοκολάτα και ροζ πιπέρι Μαδαγασκάρης, με σοκολάτα γάλακτος και ανθό αλατιού Μεσολογγίου) και οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες γεμισμένοι με πολλά φρεσκοκαβουρντισμένα αμύγδαλα, αποτελούν σταθερή αξία, όπως επίσης και οι βασιλόπιτες με φυσικό προζύμι και μέλι Ταϋγέτου.


Από τις επιλογές των λάτρεων των γλυκών δεν λείπει και η μεγάλη ποικιλία από σοκολάτες σε διάφορες γεύσεις και σχήματα όπως πλάκες από βέλγικη σκούρα σοκολάτα με καβουρδισμένο φυστίκι και τραγανό ξεροψημμένο κρεμμύδι, οι χειροποίητες πραλίνες βέλγικης σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια, λικέρ μαστίχας Χίου, τσίπουρο από Ξινόμαυρο Ημαθίας, ελαιόλαδο με φέτα και θυμάρι και άλλες καινοτόμες και εμπνευσμένες γεύσεις.


Σημειώστε, ότι στο Ble (επί του πεζόδρομου της Αγίας Σοφίας), βρίσκεται ο ψηλότερος ξυλόφουρνος στον κόσμο που μετρά 12 μ. Ύψος, φέρει σχήμα μονόλιθου και είναι χτισμένος στο χέρι από λευκό πηλό Κρήτης, άχυρο και κατσικότριχες πάνω σε καλαμιές. Μάλιστα, έχει αποσπάσει βραβεία και προβολή από τα διεθνή μέσα για την ιδιαιτερότητα και καινοτομία που τον χαρακτηρίζει.


Tip: Για το lunch break σας δεν λείπουν επίσης οι ανανεωμένες αλμυρές προτάσεις του food bar,όπως ρολό χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας γεμισμένης με κάστανο, κέδρο και κουκουνάρι, πολέντα με χοιρινό, μαριναρισμένο σε μπύρα τυλισμένο σε κρούστα πανσέτας και φιλέτο γαλοπούλα με γέμιση λαχανικών.

Καθημερινά: όλο το 24ωρο
1,90 ευρώ (freddo cappucino), 0,60-5,60 ευρώ (ψωμί, ανάλογα με την ποιότητά τους)


Info:
Αγίας Σοφίας 19 & Γ. Σταύρου, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 231200
www.ble.com.gr

Υποκαταστήματα:
Αγίας Σοφίας 19 & Γ. Σταύρου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 231200
Εγνατία 139, Καμάρα, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 279060