Με χτεσινοβραδινούς εφόδους σε καταστήματα της Αττικής συνεχίστηκαν οι έλεγχοι από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις. Μάλιστα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπευθύνου καταστήματος που λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Μικτά κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στις περιοχές της Αθήνας, του Παλαιού Φαλήρου και του Αμαρουσίου, βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, αλλά και παραβάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Οι Αρχές από τους ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων, διαπίστωσαν αρκετές παραβάσεις. Ενδεικτικά στο Παλαιό Φάληρο διαπιστώθηκε μη υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, απασχόληση υπάλληλου ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π. και χρήση αδήλωτου φορολογικού μηχανισμού.

Επίσης, από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κέντρο διασκέδασης, στην περιοχή του Αμαρουσίου, προέκυψε ότι λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι δεν είχαν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 4.319 ευρώ κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών, ενώ στην επιχείρηση απασχολούνταν 15 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 53χρονος, προσωρινά υπεύθυνο της επιχείρησης, ο οποίος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.