Στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Πέμπτης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 55 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ενώ ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει στα 2.463 συνολικά κρούσματα στη χώρα. Οι θάνατοι στην Ελλάδα πλέον ανέρχονται σε 125.

Παγκοσμίως, τα κρούσματα κορονοϊού ανέρχονται σε 2.668.000 ενώ από αυτά 730.000 έχουν αναρρώσει. Οι θάνατοι παγκοσμίως ανέρχονται σε 186.316.

«Στεναχωρούμαι να λέω πως απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις- Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.

Μιλώντας μετά τον καθηγητή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε αρχικά πως: «Kαι η σημερινή παραμένει μια δύσκολη μέρα όσο κι αν μας φέρνει κοντά στην άρση των μέτρων».

Στη συνέχεια ανέφερε πως: «Είναι ξεκάθαρο πως θα έχουμε και νέα κρούσματα και νοσηλείες και θα χάνουμε και συνανθρώπους μας. Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας».

Αναφερόμενος στην άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται κατά μια εβδομάδα, δηλαδή μέχρι και την 4η Μαΐου.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνουν σε διαδοχικές ημερομηνίες κατά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο σε σταδιακές φάσεις.

«Θα προχωράμε εβδομάδα- εβδομάδα. Μπορεί να χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις φρένο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σχετικά με τη περιοχή της Νέας Σμύρνης Λάρισας, ανέφερε πως η καραντίνα θα ισχύσει μέχρι και τις 30 Απριλίου ενώ τόνισε ότι «ανοίγουν» οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία.