Η Samsung επιβράβευσε με έναν πλήρη εξοπλισμό «Ψηφιακής Τάξης» τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης, στο πλαίσιο της χορηγίας του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα» που διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε χτες στο Μουσείο Μπενάκη.

Μέσω του προγράμματος, μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου, πανελλαδικά, κλήθηκαν να καταθέσουν τα βίντεό τους, σχετικά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 1.648 μαθητές, από 161 σχολεία και 78 πόλεις, με την υποστήριξη 207 εκπαιδευτικών, δημιουργώντας 425 βίντεο και παρουσιάσεις και δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Με κεντρικό παρουσιαστή τον ηθοποιό Γιώργο Καπουτζίδη, δόθηκαν έξι τιμητικές διακρίσεις, ένα βραβείο κοινού και πέντε βραβεία της κριτικής επιτροπής.

Το μεγάλο έπαθλο του διαγωνισμού παρέδωσε στους νικητές ο Μιχάλης Μόσχος, Marketing Director της Samsung, στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Ο εξοπλισμός που παρέλαβαν οι μαθητές αποτελείται από μία διαδραστική οθόνη και tablets. Επιπλέον, οι νικητές παρέλαβαν, ως επιβράβευση της προσπάθειάς τους, από 1 φωτογραφική μηχανή Samsung, για να αναπτύξουν περαιτέρω τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Μόσχος δήλωσε σχετικά «Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα καίριο θέμα της κοινωνίας που χρειάζεται την ευαισθητοποίηση όλων μας. Στη Samsung στηρίζουμε σταθερά θέματα, τα οποία αφορούν στην εκπαίδευση και σταθήκαμε με μεγάλη χαρά στην πρωτοβουλία αυτή. Οι προσπάθειες και τα έργα των παιδιών είναι εξαιρετικά, δείχνουν σημαντικές αλήθειες και σήμερα επιβραβεύουμε τη σπουδαία δουλειά τους, προσφέροντας ολοκληρωμένο εξοπλισμό Ψηφιακής Τάξης».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι ομάδες φιναλίστ του διαγωνισμού, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Κωνσταντίνου Φίλη, του διευθυντή του Βρετανικού Συμβουλίου, Tony Buckby, της αντιπροέδρου του Ιδρύματος και του Κέντρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, της ολυμπιονίκη και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλας Κοζομπόλη, αλλά και της ερμηνεύτριας Άλκηστης Πρωτοψάλτη.