Κορονοϊός: Πώς βαθμολογούν οι πολίτες τους εαυτούς τους και την κυβέρνηση στην εφαρμογή των μέτρων

Εννέα στους 10 εμπιστεύονται τον Σωτήρη Τσιόδρα


ΕΛΛΑΔΑ
20:46
02/04/2020
Κορονοϊός: Πώς βαθμολογούν οι πολίτες τους εαυτούς τους και την κυβέρνηση στην εφαρμογή των μέτρων
8
loading

Η Alco διενήργησε δημοσκόπηση για την πανδημία για λογαριασμό του σταθμού Open, για το πώς αξιολογούν οι πολίτες την αντιμετώπιση της κρίσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, τι λένε για τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και το βαθμό ανταπόκρισής τους στην απαγόρευση μετακινήσεων, ποια είναι η άποψη τους για τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και πόσο ανησυχούν από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, 9/10 πολίτες θεωρούν την καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, έγκυρη και επαρκή.

Το 92% των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί επιβεβλημένο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το ποσοστό που δεν εγκρίνει όμως τα συγκεκριμένα μέτρα είναι ικανό να προκαλέσει πραγματικά προβλήματα στην καθημερινότητα των υπολοίπων που ζητούν την τήρηση τους.

Με άριστα το 10, οι πολίτες βαθμολόγησαν τους πολίτες για τη συνέπεια τους στην τήρηση των μέτρων. Το 22% βαθμολόγησε με 5 δηλαδή, έδωσε τη βάση.

Το 86% των ερωτηθέντων απάντησε πως η κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το 11% θεωρεί πως καθυστέρησε και μόλις το 3% απάντησε Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Επίσης οι πολίτες βαθμολόγησαν με μέσο όρο 8 τον τρόπο που αντιμετώπισε συνολικά το κράτος την πανδημία.

Επίσης 9/10 πολίτες ανησυχούν για την εξάπλωση του ιού ενώ υπάρχει ένα ποσοστό 8 -10% που αψηφούν τον ιό, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 900.000 κατοίκους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Αααααα

  Το ότι υπάρχουν κρετινοι στην χώρα μας αυτό είναι γνωστό.μερικοι με τους καναλάρχες .....ας τους να λέμε ...και η αντιπολίτευση λέει ότι θέλει.δημοκρατια έχουμε.να σκεφτούν μόνο τι έπαθαν οι εργαζόμενοι όταν έκλεισε το Μέγα..ξέρω μια οικογένεια...και θα του χρειαζόταν αυτουνου ποιο πάνω που γράφει τα ίδια και τα ίδια να είναι στην θέση τους.μεχρι τώρα γραφαν ότι τους τα χάρισαν τώρα κατάλαβαν για αναστολή ...όποιος βιάζεται γίνεται ρόμπα.τωρα για τα μέτρα ας μην κοιτάμε μόνο την Ελλάδα .θέλεις να συμφωνήσω ότι είναι έτσι αλλιώς φασίστες μας στερούν την ελευθερία...να συμφωνήσω.διξε μου τι έγινε σε άλλες χώρες.και η ποιο χαλαρή σοσιαλιστική Σουηδία έχει καμμία σαρανταια Χιλ απολυμενους χωρίς τόσο αντιδημοκρατικά μέτρα.θα την πληρώσουν όπως οι Εγγλέζοι που θυσιάσαμε το κόσμο για το χρήμα..να δω τι θα λένε οι παραπάνω δημοκράτες όταν χτυπήσει την πόρτα τους η αρρώστια .μην ακούσω πάλι για το κράτος...ίσως είναι η μοναδική φορά από της γεννήσεως του που έτρεξε γρηγορότερα από ότι πρέπει.και αν αποδέχομαι τον περιορισμό ναι υποχρεωτικά και δεν μου αρέσει αλλά το κάνω όπως κάνω αυτό που θα μου πει ενας γιατρός.ο Τσιορδας ίσως και για αυτό να πούμε ότι το κράτος έπραξε σωστά και διωρησε ένα διεθνώς καταξιωμένο άνθρωπο στην σωστή θέση .ίσως και αυτό να είναι πρωτιά γιατί σχεδόν πάντα ανηξεροι πάνε σε άσχετες δουλιες.,με τα γνωστά αποτελέσματα για την χώρα μας.συνεχιζουμε μέχρι να μας πουν ότι μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελευθερα

 2. avatar Έτσι γίνονται οι δουλειές

  Είδες τι κάνει η αναστολή πληρωμής των 22.000.000 € που θα πλήρωναν οι καναλάρχες στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή στο δημόσιο σύστημα υγείας, για τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές; συχνότητες;

  1. avatar Μου λείπει ο Τόνο Μάσας

   Δεν βαρεθηκες να κανεις copy paste το ιδιο σχολιο????

 3. avatar ο ενας ποιος να ειναι?????

  θα θελει να πεθανει ο κατακαημενος.....ανταρσια...αναρχια ..κανα συριζονι ......κανα τριζονι.....

 4. avatar ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΝ , ΑΣ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ

  ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΓΛΥΚΑ.
  ΤΥΠΟΙ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΚΕΦΑΛΙ !!!!!!!!

  1. avatar Αν κολλήσουν

   την πατήσαμε όλοι μας. Για πάρτη τους; Όχι δα...
   Γι αυτό πρέπει είτε να πεισθούν να εφαρμόσουν τα μέτρα, είτε να αναγκαστούν να τα εφαρμόσουν.
   Πριν την πολύ πιθανή καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, ας ανεβάσουν το πρόστιμο της ΆΣΚΟΠΗΣ μετακίνησης στα 10.000€ και φυλάκιση σε περίπτωση 3 επαναλαμβανόμενων περιπτώσεων.
   Εκεί να δούμε, θα τα εφαρμόσουν ή όχι...

   1. avatar σωστος !

    μακαρι

 5. avatar Δώσε πόνο Κυριακο

  Σε λαφαζανο-συριζο- κκε- μπαρουφα- Βελόπουλο ψεκασμενους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει