Τουρκική εφημερίδα: «Δεν θα της περάσει της καιροσκόπου Ελλάδας»

Στην ανατολική Μεσόγειο σε λίγους μήνες το γεωτρύπανο «Κανουνί» αναφέρει το δημοσίευμα


ΕΛΛΑΔΑ
16:40
01/04/2020
Τουρκική εφημερίδα: «Δεν θα της περάσει της καιροσκόπου Ελλάδας»
4
loading

Συνεχίζει να προκαλεί ο τουρκικός Τύπος παρά την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με το sigmalive.com, η τουρκική εφημερίδα «Τουρκιγέ» έχει πρωτοσέλιδο με τίτλο «Δεν θα της περάσει της καιροσκόπου Ελλάδας» και κατηγορεί την Αθήνα ότι την ώρα που ο κόσμος ασχολείται με τον αγώνα κατά του κορωοοϊού, βρίσκει την ευκαιρία να επεκτείνει τις θαλάσσιες ζώνες της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Αλλά η απάντηση στην Ελλάδα, που αγνοεί τη συμφωνία των θαλάσσιων ζωνών της Τουρκίας, θα δοθεί στο πεδίο της μάχης. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους ο «Πορθητής» θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το νέο γεωτρύπανο «Κανουνί» στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα τονίζοντας ότι «η Άγκυρα είπε "στοπ" στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εφημερίδα αναφέρει ότι: «μετά το χάρτη που έστειλε η Ελλάδα στην Ε.Ε. με τις δικές της θαλάσσιες ζώνες, η Άγκυρα πέρασε στην αντεπίθεση.

Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας θα καθορίσει νέες συντεταγμένες για αναζήτηση υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο και θα δώσει την απάντηση στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ενώ το γεωτρύπανο "Γιαβούζ" συνεχίζει τις γεωτρήσεις του στο νότιο τμήμα της Κύπρου, τα ερευνητικά σκάφη Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός συνεχίζουν τις έρευνές τους αδιαλείπτως».

Από την άλλη πλευρά, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το δημοσίευμα τονίζει ότι η Τουρκία, έχει λάβει όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού τόσο στα ερευνητικά της πλοία όσο και στα πλωτά γεωτρύπανά της.

Μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησής του στην ανατολική Μεσόγειο, το προσωπικό του "Πορθητή", που βρίσκεται στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας, απομακρύνθηκε από το πλοίο και τοποθετήθηκε σε ξενοδοχεία, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Μην ανησυχείτε…

  ..θυμόσαστε που είχαμε πει για κορωνοιο;; οσονούπω έρχεται και ο Εγκέλαδος. Η αγκυρα θα αποκτήσει θάλασσα και θα χρησιμεύσουν εκεί!!. Ο θεος είναι Έλληνας...και το έχουν ξεχάσει.

 2. avatar Μ59

  Οι τύποι γράφουν αρλούμπες, για τονώσουν το εθνικό αίσθημα των αγράμματων υπηκόων τους, που ζουν κυρίως στα βάθη της χώρας τους, αποκομένοι στον προηγούμενο αιώνα, που αποτελούν και τους βασικούς ψηφορόρους του υπάρχοντος κόμματος εξουσίας .
  Στρέφουν τον λαό κατά των Ελλήνων, για να αποκρύψουν την επικείμενη οικονομική καταστροφή καθώς και τα πολλά κρούσματα του κωρονοιού.
  Αυτά είναι για να έχουμε να λέμε........σύντομα θα πάρουν το μάθημά τους...Ο Ερντογάν θα φύγει νύχτα ...αν δεν τον φάνε.......

 3. avatar Τάκης Παπ

  Χα χα τα χάλια των χαλίων όλα για το χρήμα το πετρέλαιο λες κ χάθηκε η ηλεκτροκίνηση κ ο ήλιος
  Ξεπατωστε την γη την θάλασσα κ τον αέρα να δω που θα ζήσουμε εμείς εσείς κ τα παιδιά μας
  Βάλτοί είναι από τους συμμάχους μας να πουλάνε όπλα στα κορόιδα εδώ τρώνε κ αφοδεύουν στον ίδιο χώρο στην Τουρκία οι γεωτρήσεις τους φάγανε..θα το βρείτε αυτό που θέλετε μην ανησυχείτε .

 4. avatar Το «Κανουνί» θα πάει ως τότε για […]

  Αν δεν καταστραφείτε ως τότε , οικονομικά , από τον κορονοιο , από τους Ρώσους , από τους Εβραίους από όλα μαζί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει