Ο «έφηβος» αντάρτης, ο μαχητής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (30/3) και ο θάνατός του βύθισε στο πένθος στην Ελλάδα.

Αποχαιρετώντας τον αγωνιστή για τον οποίο η Ελλάδα θα είναι για πάντα περήφανη ο τηλεοπτικός σταθμός Mega παραθέτει ένα δημοσίευμα από μία ομιλία του Μανώλη Γλέζου.

Ήταν το 2017 όταν ο ίδιος μιλώντας σε διεθνές συνέδριο αποκάλυψε πως το μυστικό της μακροζωίας του ήταν πως ζούσε για τους συντρόφους του που χάθηκαν.

«Ζω για τους συντρόφους μου γι’ αυτούς που δεν υπάρχουν πια. Πριν από κάθε μάχη μαζευόμασταν και κουβεντιάζαμε. Και λέγαμε: Εάν εσύ ζεις, μη με ξεχάσεις. Εάν εσένα δε σε βρει το βόλι, όταν συναντάς τους ανθρώπους στο δρόμο, θα λες καλημέρα κι από μένα. Κι όταν πίνεις κρασί θα πίνεις κρασί κι από μένα.

Κι όταν ακούς τον παφλασμό των κυμάτων, θα τον ακούς και για μένα. Κι όταν ακούς τον άνεμο, να περνάει μέσα από τα φύλλα, κι ακούς το θρόισμα του ανέμου, θα το ακούς και για μένα. Κι όταν χορεύεις, θα χορεύεις και για μένα! Μπορώ να ξεχάσω αυτόν τον κόσμο, είναι δυνατόν;»