Τον Μανώλη Γλέζο θέλησαν να αποχαιρετήσουν μέσω των social media πολλοί πολιτικοί αλλά και καλλιτέχνες.

Ανάμεσα τους και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη η οποία μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μια άγνωστη ιστορία από το βράδυ που ο Μανώλης Γλέζος κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

Το κείμενο που μοιράστηκε η Άλκιστης Πρωτοψάλτη είναι ένα απόσπασμα από μερικά λόγια δικά του μέσα από την οποία εξιστορούσε το άγνωστο περιστατικό που είχε ζήσει με τη μητέρα του.

Η ανάρτηση της Άλκιστης Πρωτοψάλτη

«Η πιο έντονη ανάμνηση της ζωής μου είναι η μάνα μου. Με ρωτάνε διαρκώς για τη σημαία.Εγω όμως ακόμα κι απ την ιστορία της σημαίας θυμάμαι τη μάνα μου.

Όταν γυρίζαμε εκείνη την ημέρα στα σπίτια μας η ώρα ήταν περασμένη ,μετά τα μεσάνυχτα . Πάω σπιτι και βλέπω τη μάνα μου ένα κουβάρι στα σκαλοπάτια απ έξω….

Με περίμενε ….

Την πλησιάζω και της λέω « Μάνα» !!! Σηκώνεται απότομα με πιάνει απ το λαιμό με πάει στη κουζίνα Για να μην ακούσουν οι άλλοι και ξυπνήσουν και μου λέει « που ήσουν?»τοτε ανοίγω το σακάκι και της δείχνω το κομμάτι της σβάστικας που είχαμε κόψει .Με αγκαλιάζει, με φιλάει και μου λέει «Πήγαινε κοιμήσου»

Την άλλη μερα το πρωί ακούω τον εξής διάλογο .Ο πατριός μου τη ρωτάει «που ήταν χθες το βράδυ ο μεγαλος σου γυιός?»του απανταει «Ανέβα στη ταράτσα και κύταξε την Ακρόπολη»

Ποτε μου δεν τη ρώτησα πως το κατάλαβε . Θα το θεωρούσα προσβολή στη νοημοσύνη της , αλλα για μένα αυτό ήταν το πιο συγκινητικό συμβάν στην ιστορία μου . Η μάνα μου»

Έφυγε σήμερα ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ … Αγαπημένε Μανώλη καλό ταξίδι ….σε ευχαριστούμε υπέροχε Έλληνα

 

View this post on Instagram

 

«Η πιο έντονη ανάμνηση της ζωής μου είναι η μάνα μου. Με ρωτάνε διαρκώς για τη σημαία.Εγω όμως ακόμα κι απ την ιστορία της σημαίας θυμάμαι τη μάνα μου. Όταν γυρίζαμε εκείνη την ημέρα στα σπίτια μας η ώρα ήταν περασμένη ,μετά τα μεσάνυχτα . Πάω σπιτι και βλέπω τη μάνα μου ένα κουβάρι στα σκαλοπάτια απ έξω…. Με περίμενε …. Την πλησιάζω και της λέω « Μάνα» !!! Σηκώνεται απότομα με πιάνει απ το λαιμό με πάει στη κουζίνα Για να μην ακούσουν οι άλλοι και ξυπνήσουν και μου λέει « που ήσουν?»τοτε ανοίγω το σακάκι και της δείχνω το κομμάτι της σβάστικας που είχαμε κόψει .Με αγκαλιάζει, με φιλάει και μου λέει «Πήγαινε κοιμήσου» Την άλλη μερα το πρωί ακούω τον εξής διάλογο .Ο πατριός μου τη ρωτάει «που ήταν χθες το βράδυ ο μεγαλος σου γιός?»του απανταει «Ανέβα στη ταράτσα και κύταξε την Ακρόπολη» Ποτε μου δεν τη ρώτησα πως το κατάλαβε . Θα το θεωρούσα προσβολή στη νοημοσύνη της , αλλα για μένα αυτό ήταν το πιο συγκινητικό συμβάν στην ιστορία μου . Η μάνα μου» Έφυγε σήμερα ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ … Αγαπημένε Μανώλη καλό ταξίδι ….σε ευχαριστούμε υπέροχε Έλληνα

A post shared by Alkistis Protopsalti -Greece (@alkistisprotopsalti) on