Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ για απαγόρευση κυκλοφορίας: Σήμερα ανοχή, από αύριο αυστηρή εφαρμογή όλων των μέτρων

«Τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικά, έχουν προστατευτικό χαρακτήρα»


ΕΛΛΑΔΑ
9:40
23/03/2020
Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ για απαγόρευση κυκλοφορίας: Σήμερα ανοχή, από αύριο αυστηρή εφαρμογή όλων των μέτρων
5
loading

«Υπάρχει ανοχή την πρώτη μέρα, δίνονται συστάσεις, παραινέσεις, οδηγίες και συμβουλές, προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα έγγραφα που πρέπει να έχουν μαζί τους» είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος, περιγράφοντας την πρώτη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τους ελέγχους που γίνονται από το πρωί στους δρόμους. 

«Από αύριο θα υπάρξει αυστηρή εφαρμογή όλων των μέτρων, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» πρόσθεσε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Υπάρχει καθημερινή αγωνία και προσπάθεια για να προμηθευτούμε μάσκες, γάντια και όλον τον εξοπλισμό, και οδηγίες στους συναδέλφους να κρατούν τις αποστάσεις, η προστασία του προσωπικού μας και των πολιτών είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Υπάρχει δυσκολία στην αγορά για τα υλικά αλλά η μέριμνα είναι καθημερινή και θεωρώ πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα» πρόσθεσε αναφορικά με το εάν οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους γάντια και μάσκες για την προστασία όλων από το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο κ. Χρονόπουλος ρωτήθηκε και εάν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός βεβαιώσεων που μπορούν να εκδοθούν ανά ημέρα, για να βγει κάποιος από το σπίτι του, και είπε πως δεν έχει τεθεί περιορισμός στον αριθμό εξόδων. Δεν μιλάμε για ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, το θέμα είναι να περιοριστεί η άσκοπη μετακίνηση. «Τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικά, έχουν προστατευτικό χαρακτήρα», είπε χαρακτηριστικά, «θα πρέπει να λειτουργήσει η ατομική και κοινωνική ευθύνη του καθενός».

«Κάθε μέρα τα πράγματα θα γίνονται και πιο εύκολα για όλους» κατέληξε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar @ Για ποια μέτρα μιλάτε

  Πόσο δίκιο έχεις ο δήμαρχός μας μας έχει στην κυριολεξία [...].....

 2. avatar Και μn χειρότερα

  Ο Παπαδόπουλος από τον άλλο κόσμο θα είναι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις των μαθητών του. Είναι και πρωτότυποι... Χούντα με δικαιολογία τη δημόσια υγεία! Αυτή που θέλησαν να διαλύσουν τη δημόσια υγεία δλδ Άδωνις, Βορίδης, Κούλης.

 3. avatar Για ποια μέτρα μιλάτε

  Εδώ στο Βύρωνα κυκλοφορούν ανεγκέφαλοι έξω σαν να μην τους νοιάζει τίποτα και δεν φτάνει που κυκλοφορούν ενώ απαγορεύεται φτύνουν και στο δρόμο δήμος ούτε καν έχει ψεκάσει στη γειτονιά μας Δηλαδή εμείς είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού έλεος Ας βρεθεί και εδώ κάποιος να τους βάλει στη θέση τους όχι μόνο λόγια στα μέτρα και έργα

 4. avatar Τάκης21152

  Αφού δεν υπάρχει δυνατότητα επιβεβαίωσης, ο καθένας γράφει οτι θέλει στο χαρτί...

 5. avatar CORVUS_CORAX

  Αν δεν ειναι τιμωρητικα τοτε προς τι το προστιμο;
  Επισης εχω περιεργια πως θα ελεξετε τα χωρια και τις κωμοπολεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει