Απεργούν στις 3 και 6 Νοεμβρίου οι εμποροϋπάλληλοι της Λαμίας.

Όπως έχουν ανακοινώσει, την Κυριακή δίνουν ραντεβού για να διαμαρτυρηθούν στα δικαστήρια ενώ την Τετάρτη θα συναντηθούν στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πάρκου.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενες μητέρες, απλήρωτοι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες.

Γνωρίζουμε τον φόβο, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Γνωρίζουμε τι αγώνας χρειάζεται, τι προετοιμασία για να συμμετέχει ο εργαζόμενος στην απεργία και κυρίως για να την κάνει δική του υπόθεση.

Για να σπάσει ο φόβος και η τρομοκρατία που εξαπολύει η εργοδοσία, η απογοήτευση.

Για να δείξουμε τη δύναμη μας, η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα, της υψωμένης γροθιάς μας δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα, προοπτική για να απαιτήσουμε δουλειά με δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον.

Σε κάθε απεργία οι εργαζόμενοι ρωτούν γιατί να απεργήσουμε, είναι ανάγκη; Επείγουσα ανάγκη είναι να απαιτήσουμε ζωή με δικαιώματα για μας και τις οικογένειες μας.

Απεργούμε για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά

1) Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 ευρώ

2) Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

3) Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου και 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

4) Υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου για όλα τα καταστήματα, η Κυριακή αργία είναι για μας και τις οικογένειες μας.

5) Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς ορούς και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των εποχικών επιδομάτων. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες».

Πηγή: lamiastar.gr