Να σταματήσει «η κατασπατάληση κονδυλίων κατάρτισης, η οποία ήταν εμφανής επί σειρά ετών χωρίς κανένας να λογοδοτήσει» ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας με την ευκαιρία ανακοίνωσης των νέων προγραμμάτων επιμόρφωσης επιχειρηματιών και στελεχών σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

«Δομές όπως οι σχολές κατάρτισης σε ΟΤΑ, Σωματεία, δημόσια και ιδιωτικά ΚΕΚ, ΙΕΚ κλπ ιδρύθηκαν για να απορροφήσουν τα κοινοτικά κονδύλια και τα κονδύλια του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση) αλλά τα πρακτικά τους αποτελέσματα δεν συνάδουν με το κόστος κατάρτισης. Σε πολλές περιπτώσεις οι διαρροές έφταναν το 1/3, ενώ μικρό μόνο ποσοστό των άνεργων καταρτιζομένων απασχολούνταν στη συνέχεια στο επάγγελμα που καταρτίστηκαν και, στη χειρότερη περίπτωση, ένας άνεργος έκανε όλες της καταρτίσεις που μπορούσε, χωρίς σκοπό απασχόλησης, αλλά με σκοπό το επίδομα».

Αυτό σημειώνει το Επιμελητήριο και προσθέτει ότι σήμερα ένα από τα αναγκαία καθήκοντα της πολιτείας είναι να επιταχυνθεί η επαγγελματική κατάρτιση και να γίνει πραγματική δια βίου μάθηση.