Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι βγήκαν σήμερα στους δρόμους, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Θανάση Παφιλή, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν με μπλόκα την Εθνικό Οδό στο Μαρτίνο.

Οι οριστικές αποφάσεις των εργαζομένων αναμένεται να ληφθούν εντός της ημέρας.

Νωρίτερα, είχαν συζητήσεις με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Οι δεσμεύσεις, ωστόσο, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ως προς το μέλλον της επιχείρησης, δεν ικανοποίησαν τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποχώρησαν από το κτίριο που στεγάζεται το γραφείο του κ. Σταϊκούρα, πετώντας μπουκάλια και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Η τελική πρόταση της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, όπως ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ (έχει ήδη μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ), με στόχο τη βιώσιμη λειτουργία της.