Με επιστολή τους στον δήμαρχο Πύργου, τον πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας ζητούν να ληφθεί μέριμνα ώστε να απομακρυνθεί η λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Τετάρτη στην περιοχή που βρίσκεται το μέγαρο της Α.Δ. Ηλείας και δημιουργούνται λειτουργικά προβλήματα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, διαχρονικά συμβάλλει ως συνδικαλιστικό όργανο, από κοινού με όλους τους τοπικούς φορείς του νομού Ηλείας και ειδικότερα με αυτούς της πόλεως του Πύργου, για την επίλυση διαφόρων θεμάτων που άπτονται της ευρύτερης κοινωνικής συνεργασίας, με γνώμονα πάντοτε το καλό των πολιτών και την ευημερία αυτών.

Στο πλαίσιο αυτής της αγαστής συνεργασίας και για την εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης, κυρίως για λόγους τάξης και ασφάλειας, αποφασίσαμε ομόφωνα ως Διοικητικό Συμβούλιο να σας ενημερώσουμε με το παρόν έγγραφό μας, για τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που δημιουργούνται την ημέρα όπου διενεργείται η υπαίθρια λαϊκή αγορά, με την ανάπτυξη των προϊόντων που επιφέρουν προβλήματα στην άφιξη και αναχώρηση των υπηρεσιακών οχημάτων.

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως λόγω της κράτησης ποινικών και αλλοδαπών ατόμων στο Α.Τ Πύργου και σε ενδεχόμενη έκνομη ενέργεια ή απόπειρα απόδρασης αυτών, η επιβεβλημένη και αναγκαία συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων καθίσταται δυσχερής για τους ανωτέρω λόγους. Παρά τις όποιες προσπάθειες που παρέχονται από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, αυτές προσκρούουν στην συνάθροιση πολλών καταναλωτών και πολλών φορτηγών οχημάτων, με αποτέλεσμα οι συχνές αντεγκλήσεις και οχλήσεις να είναι αναπόφευκτες.

Παρακαλούμε και πάλι όπως συζητηθεί το θέμα σε προσεχή σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και εάν κρίνεται σκόπιμο από την πλευρά σας με την παρουσία και του Προέδρου της Ε.Α.Υ. Ηλείας ως προς την εξεύρεση κοινής λύσης, σε άλλο πρόσφορο χώρο δίχως να διαταραχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης, η οποία είναι αναγκαία όσο ποτέ μέσα βέβαια στο πλαίσιο της ευταξίας και ασφάλειας αυτής», καταλήγουν οι συνδικαλιστές στην επιστολή τους.

Πηγή: ilialive.gr