Κακοκαιρία Γηρυόνης: Τρίτη και τελευταία φάση και συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα

Τις τελευταίες έξι ημέρες έπεσαν 464 χιλιοστά βροχής, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου


ΕΛΛΑΔΑ
10:37
26/11/2019
Κακοκαιρία Γηρυόνης: Τρίτη και τελευταία φάση και συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα
1
loading

Μπορεί η κακοκαιρία «Γηρυόνης» να έχει περάσει στην τρίτη και τελευταία φάση της από το πρωί της Τρίτης, όμως δεν έχει σταματήσει να δημιουργεί κατά τόπους προβλήματα. Στη διάρκεια της νύχτας βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες υπήρξαν στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές τους.

Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε τα μεγαλύτερα ολικά ύψη βροχής -από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί την Τρίτης- στη Θάσο. Ένα νέο κύμα ισχυρών βροχών έδωσε 138 χιλιοστά βροχής στον Λιμένα Θάσου, κάτι που δημιούργησε νέα προβλήματα στο νησί.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου στο Λιμένα Θάσου, κατά τις τελευταίες έξι μέρες έχουν πέσει συνολικά 464 χιλιοστά βροχής ενώ καθ' όλο το 2018 είχαν πέσει μόλις λίγα περισσότερα από 600 χιλιοστά.

Τη Δευτέρα επλήγη ιδιαίτερα το νησί της Ρόδου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ ασθενέστερες βροχές είχαν σημειωθεί και την Κυριακή. Όπως προκύπτει από τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στον Έμπωνα Ρόδου έπεσαν 152 χιλιοστά βροχής σε 11 περίπου ώρες, εκ των οποίων τα 125 χιλιοστά σε διάστημα μόνο τεσσάρων ωρών (12:30 έως 16:40). Συνολικά κατά το διήμερο Κυριακής - Δευτέρας καταγράφηκαν 154 χιλιοστά βροχής στον Έμπωνα, 100 χιλιοστά στην πόλη της Ρόδου και στη Λίνδο και 39 χιλιοστά στην Κατταβιά.

Κατά την τρίτη φάση του «Γηρυόνη», η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως και τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο στο Νότιο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Αυτές οι καταστροφικές πλημμύρες έχουν ως βασικό υπεύθυνο την πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, μια πολιτική που δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο και από την άλλη στερεί από το λαό βασικές υποδομές στην κατοικία, στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών.

  Μια πολιτική που ιεραρχεί και χρηματοδοτεί έργα, κατά προτεραιότητα, για την ενίσχυση (άμεση και έμμεση) της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο των κατασκευών και όχι μόνο.

  Συνολικά τα έργα αντισεισμικής - αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής θωράκισης, ακόμη και εάν είναι επιλέξιμα από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά ταμεία, υπόκεινται στη μέγγενη της πολιτικής "κόστους - οφέλους" που δεν υπηρετεί την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών, αλλά τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

  Τα όσα, μέχρις στιγμής, γίνονται αποσπασματικά στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας είναι "σταγόνα στον ωκεανό" των μεγάλων ελλείψεων.
  ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει