Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το Πολυτεχνείο και τους εορτασμούς για την 17 Νοέμβρη με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα τεταμένο μετά από σοβαρά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.

Φοιτητές πραγματοποιούν πορεία αυτή την ώρα στο κέντρο Αθήνας, με φόντο τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τις προωθούμενες αλλαγές στα Πανεπιστήμια.

Οι διαδηλωτές, με κεντρικό σύνθημα «Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται», συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου, ενώ σιγά σιγά αναμένεται να κλείσουν και οι γύρω δρόμοι από το κέντρο της Αθήνας.

Αύριο 15 Νοεμβρίου ξεκινά ο τριήμερος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία την Κυριακή κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις.

Πολυτεχνείο: Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί, drones, ΜΑΤ και ομάδα ΔΕΛΤΑ

Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρίσκονται επί ποδός ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια τόσο έξω από τους χώρους του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και στα Εξάρχεια, όσο και σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας, το τριήμερο από 15 έως και 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast.gr.

Ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα περιλαμβάνει την διακριτική φύλαξη κρατικών κτηρίων και αστυνομικών τμημάτων στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να αποτελέσουν στόχο καταδρομικών επιθέσεων.

Κυρίως την Κυριακή όπου θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πορείες, θα πετούν συνεχώς drones καθώς και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο θα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις ώστε να μεταδίδει live εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στην Γ.Α.Δ.Α.

Ομάδες ΔΙΑΣ και άντρες της Κρατικής Ασφάλειας θα «οργώνουν» κυριολεκτικά το κέντρο της πρωτεύουσας ώστε να παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ομάδων ατόμων, ενώ δυνάμεις ΜΑΤ και ΟΠΚΕ θα «στρατοπεδεύσουν» σε καίρια σημεία του κέντρου έτοιμες να επέμβουν αν χρειαστεί.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. εν όψει πολυτεχνείου θα συμμετέχει και η πρώην ομάδα ΔΕΛΤΑ η οποία σήμερα έκανε την παρθενική της εμφάνιση με περιπολίες στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Το οριστικό της όνομα θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα με επικρατέστερο αυτό της «ομάδα ΔΡΑΣΗ».

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να προχωρήσει η τροχαία γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος ενώ σταδιακά θα κλείνουν οι δρόμοι κατά την διάρκεια της μεγάλης πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Φωτογραφίες – βίντεο: Γιάννης Κέμμος