Με τις καταθέσεις του πιλότου του ελικοπτέρου με το οποίο δραπέτευσαν ο Αλκέτ Ριζάι και ο Βασίλης Παλαιοκώστας από τον Κορυδαλλό, αλλά και ενός από τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών, ξεκίνησε το πρωί η δίκη του «ιπτάμενου δραπέτη» και της συντρόφου του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, περιέγραψε στο δικαστήριο τα όσα έγιναν στις 22 Φεβρουαρίου του 2009, όταν η γυναίκα που νοίκιασε το ελικόπτερο τον απείλησε με μαχαίρι, ζητώντας να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

  O Αλκέτ Ριζάι

Εντύπωση προκαλεί πως ούτε ο πιλότος αναγνώρισε την Ασπασία Μητροπία (γνωστή ως «Σούλα) ως τη γυναίκα που νοίκιασε το ελικόπτερο, ούτε ο εξωτερικός φρουρός που εργαζόταν στις φυλακές Κορυδαλλού την ημέρα της επεισοδιακής απόδρασης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται επίσης το ζευγάρι των Αλβανών με τους οποίους συνελήφθησαν οι Ριζάι και Μητροπία στο Άνω Σούλι, αλλά και ένας επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε ο Ριζάι.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας