Άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού με καταιγίδες να πλήττουν την Αττική και πολλές περιοχές της Αθήνας το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο ουρανός μαύρισε πάνω από την πρωτεύουσα και οι δρόμοι γέμισαν νερά, προκαλώντας το σύνηθες κομφούζιο στους δρόμους και πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Ειδικά στα βόρεια προάστια της Αθήνας τα φαινόμενα είναι έντονα.

Τα φαινόμενα δεν αφορούν μόνο την Αθήνα αλλά και άλλα σημεία της επικράτειας. Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, εκτός από την Αττική, καταιγίδες σημειώνονται στον Θερμαϊκό, στα ανοιχτά του Πηλίου αλλά και στην Αργολίδα.

Τι να περιμένετε από τον καιρό

Το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα από σήμερα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη. Βροχές σημειώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και καταιγίδες εκδηλώνονται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Για το υπόλοιπο της Πέμπτης, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται αρχικά στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, από το απόγευμα όμως θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο.