«Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στην άμυνα και την ασφάλεια της», τόνισε ο Κωνσταντίνος Γκίνης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, όπου μίλησε για τα σχέδια του Ερντογάν και τις νέες τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο.

«Η Ελλάδα δέχεται αυτή την στιγμή μια ασύμμετρη επίθεση μέσω των παράνομων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία συνδυαζόμενη με τις υπερπτήσεις, με τις δεσμεύσεις των περιοχών, με την αμφισβήτηση του χώρου έρευνας και διάσωσης, με την τακτική των ερευνητικών πλοίων και των γεωτρύπανων που έχουν περικυκλώσει την Κύπρο αποτελούν κατά την άποψή μου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιθετικών υβριδικών επιχειρήσεων εναντίον της Ελλάδος», τόνισε

«Αυτό σε συνδυασμό με τη βάναυση καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, το οποίο έγινε κουρελόχαρτο στην επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Συρίας, επιβάλει να εξετάσουμε την πολιτική και στρατηγική μας έναντι της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να έχει επανασυγκροτήσει τη στρατιωτική της ισχύ με βάση τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί εδώ και μια δεκαετία. Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω ότι η Ελλάδα από το 2005 βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο μονομερή αφοπλισμό έναντι της Τουρκίας», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι συμφωνίες που έγινα μεταξύ Τουρκίας – Ρωσίας – Αμερικής πρέπει να εξεταστούν από Κυβέρνηση, κόμματα, στρατιωτική ηγεσία και ακαδημαϊκή κοινότητα διότι δημιουργούν ένα νέο πλέγμα στις διεθνείς σχέσεις… Είναι δεδομένο ότι ο Ερντογάν θα αποθαρρυνθεί από τις συμφωνίες».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.