Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας μίλησε για την άμεση ανταπόκριση του και τις πρώτες βοήθειες που έδωσε σε μία γυναίκα που είχε πάθει ανακοπή καρδιάς στο Βόλο.

Ο κ. Μαραβέγιας, σαν γιατρός, έσπευσε να βοηθήσει, μέχρι τη στιγμή που ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την παρέλαβε και τη μετέφερε στο νοσοκομείου, όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή.

«Δεν είχε σφυγμό, δεν είχε αισθήσεις, δεν λειτουργούσαν αντανακλαστικά. Ξεκινήσαμε τις καρδιακές μαλάξεις. Μετά από λίγο ανέκτησε, αυτόματη δική της αναπνοή και είχε και τις κόρες που ανταποκρίθηκαν. Αυτό και ανθρωπίνως μας έδωσε λίγο θάρρος» ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η 72χρονη γυναίκα δεν ένιωσε καλά και για αυτό ο γιος της, την έβαλε στο αυτοκίνητο του για να την μεταφέρει σε ιδιώτη γιατρό. Ωστόσο, η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις και τότε ο γιος της σοκαρισμένος σταμάτησε το αυτοκίνητο, την έβγαλε έξω και φώναξε σε βοήθεια.

«Και φώναζε: “μαμά μαμά μαμά”. Κατεβάζει τη μητέρα του. Η κυρία ήταν λιπόθυμη. Και φώναζε και ήρθε εδώ και είπε βοηθήστε τη μητέρα μου» αναφέρει μία αυτόπτης μάρτυρας στον Alpha.

Τελικά η 72χρονη γυναίκα, που υπέστη ανακοπή καρδιάς  στο κέντρο του Βόλου και στην οποία έδωσε τις πρώτες βοήθειες ο βουλευτής Μαγνησίας – και γιατρός – Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή.