Φθινοπωρινός είναι σήμερα 4 Οκτωβρίου ο καιρός.

Ο καιρός έχει χαλάσει από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου ενώ σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ.

Ο καιρός σε όλη τη χώρα είναι βροχερός. Πριν από λίγο ο διευθυντής της ΕΜΥ ενημέρωσε ότι η κακοκαιρία είναι πάνω από την Αττική.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και το έκτακτο δελτίο που δημοσίευσε σήμερα αναμένονται:

  1. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί.
  2. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.
  3. Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (05-10-2019).

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από τα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς, το απόγευμα στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτικής Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, απο το βράδυ τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.