Κώστας Γαβράς: «Πιστεύω ότι το φιλμ είναι κοντά σε όσα συνέβησαν το 2015»

«Έκανα την επιλογή να δείξω αυτούς που καταπιέζονται» λέει στο Open TV ο μεγάλος σκηνοθέτης


ΕΛΛΑΔΑ
22:11
28/09/2019
Κώστας Γαβράς: «Πιστεύω ότι το φιλμ είναι κοντά σε όσα συνέβησαν το 2015»
8
loading

Για τη νέα του ταινία «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, για το μέλλον της Ευρώπης και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και την Αριστερά μίλησε ο μεγάλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς αποκλειστικά στο Open TV. «Ξέρω ότι είναι πολλοί εναντίον. Είμαι πεπεισμένος ότι όσα λέει το φιλμ είναι πάρα πολύ κοντά στο ότι συνέβη» λέει αρχικά ο Κώστας Γαβράς.

«Και εγώ όταν διάβαζα όλες αυτές τις πληροφορίες έλεγα ότι ο Βαρουφάκης εμποδίζει να αλλάξουν τα πράγματα. Μέχρι την ημέρα που άλλαξαν τα πράγματα και τον παραμέρισαν. Τότε είπα ότι θα αλλάξει η κατάσταση, αλλά δεν άλλαξε τίποτα» προσθέτει.

«Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη το πρόβλημα της Αριστεράς σήμερα είναι «η ιδέα να βρεθούν κάποιοι νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες. Κατά τη γνώμη μου η φιλοσοφία της Αριστεράς παραμένει ίδια».

«Έκανα την επιλογή να δείξω αυτούς που καταπιέζονται» συμπλήρωσε. Ακόμη αναφέρθηκε στο brain drain λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η δική μου γενιά έφυγε. Ήμασταν φτωχά παιδιά που ζητούσαμε δουλειά. Τώρα φεύγουν άνθρωποι με διπλώματα. Το χειρότερο είναι ότι τον πλούτο που έχουμε τον δίνουμε σε άλλα κράτη».

«Είμαι αισιόδοξος. Χωρίς αυτή δεν μπορούμε να ζήσουμε. Σκέφτομαι ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Ο ελληνικός λαός είπε ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Ανέβηκε ένα άλλο κόμμα στην εξουσία. Ελπίζω αυτή η εξουσία να κάνει ότι πρέπει για να αλλάξει ο λαός» κατέληξε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Χαχαχα χάχαχα

  Και η παραμυθά των πλούσιων αριστερών συνεχίζεται, δεν τσιμπάει ο κόσμος πια όμως.

 2. avatar Αντικειμενικος

  Το μόνο πού δεν αναφέρεις στην ταινία σου Κύριε Γαβρά είναι ότι όταν ο Βαρουφακης έκανε το παλληκαρι δεν φοβόταν για τις καταθέσεις του και τα capital control γιατί είχε τα λεφτά του και τής συζύγου του στην ΕΛΒΕΤΙΑ. Τζάμπα μάγκας δηλαδή. Οσον αφορά τα παιδιά με διπλώματα πού φεύγουν στο εξωτερικό για δουλειά είναι γιατί τα τελευταία 5 χρόνια πού υποτίθεται ότι κυβερνούσε ή αριστερά ( αν αυτοί είναι αριστεροί οι πραγματικοί αριστεροί πρέπει να αυτοκτονησουν από την ντροπή τους) είναι γιατί προωθεισε τα δικά τους κομματοσκυλα και συνέχισε να μην υπάρχει αξιοκρατία. Τι Τσιπρας τι Σαμαράς όπως παλιά έλεγαν τι Παπαγος τι Πλαστήρας.
  Με υπουργούς πού λένε ΤΣΕΟ το CEO και ΧΙΒ τον HIV βράσε ορυζα καυμενη Ελλάδα.

 3. avatar Social Distortion.

  «Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη το πρόβλημα της Αριστεράς σήμερα είναι «η ιδέα να βρεθούν κάποιοι νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες. Κατά τη γνώμη μου η φιλοσοφία της Αριστεράς παραμένει ίδια».
  Φασκει και αντιφάσκει.
  Οντως, αυτή είναι η αριστερά.

 4. avatar Τίποτα δεν θα άλλαξε γιατί δεν θέλουμε εμείς

  Πότε δεν πρόκειται να αλλάξει η χώρα όταν υπάρχει το σύστημα που για να βγω πρέπει όλοι συντεταγμένα νά λειτουργήσουν όπως ΜΜΕ καί μετά τούς κρατούν στο χέρι και τους εκβιάζουν; Όταν κουμάντο σε αυτη την χώρα κάνουν 8-9 οικογένειες εφοπλιστών όταν οι πολιτικοί δίνουν κληρονομια. στα παιδιά τους τα κλειδιά του κράτους και εμείς το δεχόμαστε,;

 5. avatar Γ.Στας

  Άραγε και η νέα εξουσία μπορεί να αλλάξει τη κατάσταση προς το καλλιτερο ,όχι μόνον η αριστερά.
  Το κυριότερο ,οι νέοι πτυχιούχοι να μένουν στην Ελλάδα και να αμοιβονται ικανοποιητικά .
  Μας έκοψε τα πόδια ο Σόιμπλε με τους κατώτατους μισθούς και την επιβολή του ενφια ...
  Ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι ¨αλήτικος φόρος ¨και έχει φρενάρει όλη την ανάπτυξη.
  Για μένα είναι απαράδεκτος και αντικανονικος.. ο ΕΝΦΙΑ ειδικά για τις μικρό περιουσίες.
  Κι εμείς ας μάθουμε απ τα λάθη μας και ας αλλάξουμε τρόπο ζωής να στρωθούμε στη δουλια και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να πρόοδεψουμε.

  1. avatar Μόνο η αριστερά;

   ακόμα η παίζει η ίδια κασσέτα;
   Επί αριστεράς έφυγε η μεγάλη πλειοψηφία των νέων αν το κατάλαβες!

 6. avatar Κανείς δεν φεύγει

  Γιατί αυτή η εξουσία που άλλαξε τώρα δεν ήταν πενήντα χρόνια ; Τι θα αλλάξει λοιπόν όταν αυτοί που διοικούν δεν έχουν τσίπα καί

  είναι μία ολόκληρη οικογένεια εδώ καί πάνω από πενήντα χρόνια

  1. avatar Ελευθερώθηκαμε

   Ότι δεν θα ξεπουλησουν την Ελλάδα δεν θα καταστρέψουν τους Έλληνες δεν θα έχουμε νέο εθνικό ξεπούλημα τύπου Μακεδονίας άλλες μαζικές δολοφονιες τύπου Μάτι Μάνδρα αλλά χρέη όπως τα 180 δις που μας χρέωσε η επάρατος ανθελληνική ακροαριστερα μήπως;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει