Για τη νέα του ταινία «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, για το μέλλον της Ευρώπης και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και την Αριστερά μίλησε ο μεγάλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς αποκλειστικά στο Open TV. «Ξέρω ότι είναι πολλοί εναντίον. Είμαι πεπεισμένος ότι όσα λέει το φιλμ είναι πάρα πολύ κοντά στο ότι συνέβη» λέει αρχικά ο Κώστας Γαβράς.

«Και εγώ όταν διάβαζα όλες αυτές τις πληροφορίες έλεγα ότι ο Βαρουφάκης εμποδίζει να αλλάξουν τα πράγματα. Μέχρι την ημέρα που άλλαξαν τα πράγματα και τον παραμέρισαν. Τότε είπα ότι θα αλλάξει η κατάσταση, αλλά δεν άλλαξε τίποτα» προσθέτει.

«Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη το πρόβλημα της Αριστεράς σήμερα είναι «η ιδέα να βρεθούν κάποιοι νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες. Κατά τη γνώμη μου η φιλοσοφία της Αριστεράς παραμένει ίδια».

«Έκανα την επιλογή να δείξω αυτούς που καταπιέζονται» συμπλήρωσε. Ακόμη αναφέρθηκε στο brain drain λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η δική μου γενιά έφυγε. Ήμασταν φτωχά παιδιά που ζητούσαμε δουλειά. Τώρα φεύγουν άνθρωποι με διπλώματα. Το χειρότερο είναι ότι τον πλούτο που έχουμε τον δίνουμε σε άλλα κράτη».

«Είμαι αισιόδοξος. Χωρίς αυτή δεν μπορούμε να ζήσουμε. Σκέφτομαι ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Ο ελληνικός λαός είπε ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Ανέβηκε ένα άλλο κόμμα στην εξουσία. Ελπίζω αυτή η εξουσία να κάνει ότι πρέπει για να αλλάξει ο λαός» κατέληξε.