Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η πυροσβεστική λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών στην Β’ Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Βόλου.

Στο σημείο βρίσκονται συνολικά 50 άνδρες με 15 οχήματα οι οποίοι μετά από πολύωρη μάχη με τη φωτιά κατάφεραν να την οριοθετήσουν προτού εξαπλωθεί σε παρακείμενα εργοστάσια, τα οποία, όπως και αυτό που καίγεται, έχουν αποθηκευμένα εύφλεκτα υλικά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίγονται περί τους 4000 τόνους πλαστικού ενώ το εργοστάσιο, που έχει παραδοθεί στις φλόγες δεν λειτουργούσε κανονικά, αφού βρίσκονταν υπό κατασκευή. Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πραγματοποιούνταν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός και ότι δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έχουν αποκλείσει την περιοχή για λόγους ασφαλείας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αφού ο μαύρος πυκνός καπνός δημιουργεί προβλήματα στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι επιχειρούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Μάλιστα η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας εξέδωσε οδηγίες για τους κατοίκους της περιοχής. Συγκεκριμένα οι οδηγίες αναφέρουν ότι:

1. Οι πολίτες δεν θα πρέπει να προσέρχονται μέσα σε ακτίνα που θα ορισθεί από την πυροσβεστική Υπηρεσία.

2. Τυχόν εργαζόμενοι που κινούνται μέσα σε ακτίνα που θα ορισθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα πρέπει να εργάζονται με μάσκα και στολή προστασίας.

3. Θα πρέπει να αποφεύγονται κατά την διάρκεια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και χαρακτηριστικής οσμής οι άσκοπες μετακινήσεις σε ανοικτούς χώρους .

4. Κατά την διάρκεια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και χαρακτηριστικής οσμής θα πρέπει οι πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

5. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δοθεί σε νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς, ειδικά πάσχοντες από καρδιοαναπνευστικά νοσήματα και σε ενοχλήσεις τους θα πρέπει να διακομίζονται στο νοσοκομείο, όπως και κάθε πολίτης με δυσφορία.

6. Φρούτα και λαχανικά θα πρέπει να πλένονται καλά πριν καταναλωθούν.

7. Αντικείμενα χρήσης και ανοικτοί χώροι διαβίωσης θα πρέπει να πλένονται επαρκώς, όπως και εκτεθειμένα μέρη του σώματος.

Πηγή: e-volos.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.