Χθες Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 ξεκίνησαν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι επιτυχόντες των Πανελληνίων 2019 θα μπορούν ηλεκτρονικά να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Ειδικότερα, για την εγγραφή των επιτυχόντων θα λειτουργήσει και φέτος το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής, χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία εγγραφής

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.

Πότε θα μπορούν οι φοιτητές να ζητήσουν μετεγγραφή

Την ίδια ώρα, μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών των πρωτοετών αναμένεται να ξεκινήσει και η προθεσμία για τους πρωτοετείς φοιτητές που θέλουν να πάρουν μετεγγραφή.

Οι ενδιαφερόμενοι, μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr, θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής τους.

Οι αιτούντες έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής για αντίστοιχη σχολή ή τμήμα έως δύο διαφορετικών ΑΕΙ.