Σε πολλά σχολεία οι μαθητές θα βρεθούν αύριο για τον Αγιασμό, ωστόσο έξι σχολικές μονάδες αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από τον σεισμό του Ιουλίου και φαίνεται πως δεν είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές.

Όπως είπε στον Αντέννα ο Απόστολος Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, είναι πιθανό έξι σχολεία να μην λειτουργήσουν, παρατείνοντας τις διακοπές για περίπου 2000 παιδιά. Όπως μάλιστα κατήγγειλε, δεν έχει γίνει αντισεισμικός έλεγχος και δεν έχει δοθεί κανένα χαρτί καταλληλότητας για καμία σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Στο 4ο δημοτικό σχολείο Μενιδίου οι εργασίες άρχισαν χθες το απόγευμα, κανείς δεν πήρε την ευθύνη να αρχίσουν από τις αρχές του μήνα οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών» ήταν το παράδειγμα του κ. Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος επισήμανε: «Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, ο δήμος έχει μία συνέχεια».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννόπουλο, τα σχολεία που δεν αναμένεται να λειτουργήσουν αύριο είναι το 4ο δημοτικό σχολείο Μενιδίου, το 23ο δημοτικό Αχαρνών και το 8ο δημοτικό Αχαρνών.

Ο δήμος έχει ενημερώσει επίσημα πως το 6ο και το 12ο Μενιδίου θα ανοίξουν από Δευτέρα ενώ η αρμόδια υπηρεσία έχει γνωστοποιήσει πως δεν μπορεί να λειτουργήσει το 1ο Θρακομακεδόνων.