Οι τρόποι και η μεθοδολογία που αναπτύσσει η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) στα Χανιά, βρέθηκαν στο επίκεντρο επίσκεψης που πραγματοποίησε τουρκική αντιπροσωπεία στην πόλη.

Τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας αποτελούνταν από τον πρόεδρο του τουρκικού φορέα διαχείρισης αποβλήτων της περιφέρειας Βalikesir, δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η τουρκική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Απορριμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων, με σκοπό να ενημερωθεί για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων που υλοποιεί η ΔΕΔΙΣΑ και να λάβει τεχνογνωσία, προκειμένου να εφαρμόσει αντίστοιχες πρακτικές στην περιφέρειά της, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο θέμα της ανακύκλωσης, της επεξεργασίας και της κομποστοποίησης των αποβλήτων, ενώ, συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία των δύο φορέων και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού προβλήματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων.