Βράβευση έλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, για την επίτευξη της τέταρτης θέσης πανελλαδικά μεταξύ των μονάδων υγείας του ΕΣΥ, στην εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων τους κατά της γρίπης.

Ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, αποτελεί το κύριο προληπτικό μέσο κατά της νοσοκομειακής μετάδοσης της γρίπης και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας υγείας. Η σύσταση αυτή στοχεύει στην προστασία του προσωπικού και των ευάλωτων ασθενών από τη μετάδοση γρίπης μέσα σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, και διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρόλο που ο εμβολιασμός των εργαζομένων συστήνεται αρκετές δεκαετίες και το γεγονός ότι είναι πολύ αποτελεσματικός για την πρόληψη της νοσοκομειακής γρίπης, τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων δεν ξεπερνούν το 20% στην Ελλάδα. Ωστόσο, το νοσοκομείο του Ρεθύμνου καταφέρνει κάθε χρόνο να έχει πολύ υψηλή εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων κατά της γρίπης και την περίοδο 2018-2019 βρέθηκε να βρίσκεται στην τέταρτη θέση πανελλαδικά, με ποσοστό 58,3%.

Από πλευράς της διοίκησης του νοσοκομείου, ο διοικητής Γιώργος Φραγκιαδάκης και το Δ.Σ συγχαίρουν τους εργαζόμενους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ηθική υποχρέωσή τους και συνέβαλαν στη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου, καθώς επίσης και τα μέλη της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων του νοσοκομείου και την πρόεδρο της επιτροπής, Ελένη Ιωαννίδου, παθολόγο-λοιμωξιολόγο, και όλους που οργάνωσαν και εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.