Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Σπούδασε στη δραματική σχολή «Σ. Μωυσείδη». Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, ενώ παράλληλα έχει παίξει στον κινηματογράφο και στο θέατρο.

Αυτή την περίοδο ο Δημήτρης Μαυρόπουλος παίζει στην παράσταση «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» στο θέατρο Μικρό Παλλάς. Όπως υποστηρίζει όμως και το έχει δηλώσει και στο παρελθόν αυτό, το επάγγελμα του ηθοποιού είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση. «Είμαστε ηθοποιοί, δύο φορές το χρόνο ψάχνουμε για δουλειά», έχει πει υποστηρίζοντας μάλιστα ότι μπορεί να καταφέρνει να δουλεύει αλλά δοκιμασίες έχει περάσει αρκετές.

Σημειώνει πάντως ότι μπορεί να ζήσει με λίγα χρήματα γιατί είναι ολιγαρκής. Είναι και δηλώνει από τη φύση του αισιόδοξος ως άνθρωπος. Θέλει να είναι καλά η οικογένειά του και οι δικοί του άνθρωποι.

Θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με το θέατρο και την υποκριτική, έχοντας πάντα μία εναλλακτική, αρκεί να καταλάβουν ότι το επάγγελμά τους είναι αρκετά δύσκολο και δεν προσφέρει την ευκαιρία να βγάλει κάποιος πολλά χρήματα. «Τις περισσότερες φορές κάνουμε θέατρο για μας, όχι για τους άλλους. Είναι πολύ δύσκολο να βγάλει κάποιος πολλά λεφτά απ’ αυτό», σημειώνει ενώ τονίζει ότι είναι πολύ καλό να υπάρχει το θέατρο γιατί είναι χώρος τέχνης και δημιουργίας.

Του αρέσουν τα αυτοκίνητα αφού έχει σπουδάσει και μηχανικός αυτοκινήτων ενώ στο παρελθόν είχε την εμπειρία να τρέξει και σε αγώνες. Είναι κατά πάντως εκείνων που τρέχουν στο δρόμο αψηφώντας τον κίνδυνο. Του αρέσει επίσης να δημιουργεί και να κατασκευάζει πράγματα αφού δηλώνει λάτρης της χειρωνακτικής εργασίας.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».