Δεκαεπτά φιάλες αίματος συγκέντρωσε η Μητρόπολη Σάμου, κατά την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του Πολιτιστικού της Κέντρου.

Γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου συμμετείχαν στη διαδικασία της αιμοληψίας, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να δώσουν αίμα αλλά δεν μπόρεσαν. Στην αιμοδοσία συμμετείχαν έμπρακτα ιερείς της Σάμου αλλά και ο διευθυντής του Νοσοκομείου Σάμου, Μιχάλης Καραβασίλης. Οι υπεύθυνοι του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σάμου ανέδειξαν τη σημασία της αιμοδοσίας, σημειώνοντας ότι είναι μια διαδικασία πολύ απλή αλλά τόσο σημαντική για τον συνάνθρωπό μας.

Πρόκειται για την 6η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία από την πλευρά της εκκλησίας, που συνεχίζει το έργο της κοινωνικής προσφοράς αναγνωρίζοντας τις ανάγκες που έχουν προκύψει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα κυρίως στα νησιά του νομού.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να ενισχύσει την τράπεζα αίματος της εκκλησίας, που εξασφαλίζει φιάλες αίματος σε ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Την Τετάρτη θα επαναληφθεί η εθελοντική αιμοδοσία στο Καρλόβασι, όπου αναμένεται η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη μιας και οι κάτοικοι της δυτικής Σάμου έχουν δυσκολότερη πρόσβαση στο νοσοκομείο.