Μετά από επτά επιτυχημένες διοργανώσεις ματαιώνεται η 8η διεθνής αεροναυτική διοργάνωση «Kavala Air Sea Show 2019» που ήταν προγραμματισμένη για 5-7 Ιουλίου λόγω των εθνικών εκλογών 2019.

«Αυτές τις ημέρες ήμασταν έτοιμοι να ανακοινώσουμε το φετινό πλήρες πρόγραμμα που ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και πλούσιο, μεγαλύτερο από όλα τα άλλα, με τα ίδια και λιγότερα χρήματα σε κόστος, με τη συμμετοχή 17 ομάδων, αλλά και με πολλές δράσεις στον χώρο του μηχανοκίνητου ιδιαίτερα αθλητισμού» εξήγησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9FM» ο οργανωτικός και επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης, Παναγιώτης Γεωργιάδης, που πρόσθεσε πως ήταν προγραμματισμένες και στατικές εκθέσεις στην παραλιακή ζώνη της πόλης της Καβάλας για το κοινό.

«Κάθε χρόνο, και αυτό είναι κάτι που δεν το έχει ακόμη καταλάβει πολύς κόσμος, το θέαμα είναι δωρεάν, η διοργάνωση είναι ένα δώρο της Καβάλας σε όσους παραβρίσκονται, δώρο το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες της κυρίως -και φυσικά στους κατοίκους της- με τον τοπικό της προϋπολογισμό» ανέφερε ο Γεωργιάδης και εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση για ματαίωση της φετινής διοργάνωσης.

«Οι εθνικές εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 7 Ιουλίου μας είναι το γεγονός που μας οδήγησε σε γρήγορες αποφάσεις και στο να πάρουμε, προλαβαίνοντας κάθε εξέλιξη, την απόφαση ματαίωσης για το 2019 του 8ου Kavala Air Sea Show», ανακοίνωσε ο κ.Γεωργιάδης που μάλιστα έδωσε και τα στοιχεία προσέλευσης με βάση τις εκτιμήσεις της ομάδας διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη διοργάνωση της πόλης της Ανατολικής Μακεδονίας.

«Στην κορύφωσή του ένα Kavala Air Sea Show στη χαμηλή ζώνη της Καβάλας που έχει χαρακτηριστικά αμφιθεατρικά “χτυπάει” τις 30.000 επισκεπτών, στο σύνολο ένα τυπικό Σάββατο απόγευμα οι θεατές μπορεί να είναι και 80.000» εκτίμησε ο κ.Γεωργιάδης.

Δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία

«Είναι μια αυτονόητη απόφαση (σ.σ αυτή της ματαίωσης) και η αλήθεια είναι πως το ευρύτερο κοινό δεν μπορεί να αντιληφθεί πως μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους και αυτού του χαρακτήρα και του οράματος που μάλιστα υπάρχει η διάθεση να ανεβαίνει διαρκώς επίπεδο, απαιτεί -με βάση την εμπειρία μας- περίπου 14 μήνες προεργασίας, με βάση το τυπικό διεθνές χρονοδιάγραμμα. Εμείς στην Ελλάδα, με το εξαιρετικά μικρό δυναμικό, παρόλα αυτά ξεκινήσαμε για τα δεδομένα μας νωρίτερα για την 8η διοργάνωση» εξήγησε ο κ.Γεωργιάδης.

Μάλιστα επισήμανε πως ο χρόνος αυτός της προετοιμασίας και με το 8ο Kavala Air Show να είχε ανακοινωθεί στις αρχές Νοεμβρίου «στα παγκόσμια δίκτυα και ημερολόγια του είδους» είχε εξασφαλιστεί η παρουσία στην Καβάλα για το τριήμερο 5 έως 7 Ιουλίου 2019 «φθηνότερων και καλύτερων σχημάτων (σ.σ ομάδες αεροπορικής επίδειξης)».

Με αυτές τις συνθήκες ανταγωνισμού που υπάρχουν στα αεροπορικά σόου διεθνώς, όπως εξήγησε ο οργανωτικός και επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης και οι επι πληρωμή ομάδες, όπως και «ομάδες που έρχονται στην Καβάλα στο πλαίσιο χορηγίας ή/και προβολής», έχοντας ένα ιδιαίτερα βεβαρυμένο και πλήρες σε όλο το έτος πρόγραμμα εμφανίσεων δεν ήταν εφικτό να συμμετέχουν σε άλλη ημερομηνία από τη συμφωνημένη.

«Χαρακτηριστικό είναι πως η ομάδα επιδείξεων “Δαίδαλος” της Πολεμικής Αεροπορίας, με το αεροσκάφος Τ-6, την επόμενη εβδομάδα και το επόμενο Σαββατοκύριακο μετά την Καβάλα και την ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί, φεύγει στην Αγγλία. Έτσι γίνεται κατανοητό πως από τη στιγμή που έχουν όλες οι ομάδες την ατζέντα τους “υπεργεμάτη” με άλλες διοργανώσεις σε όλο το έτος, δεν μπορείς να κάνεις αναβολή ούτε καν μιας ημέρας, πόσο μάλλον δε μιας εβδομάδας» εξήγησε ο κ.Γεωργιάδης, απαντώντας στις πιθανές απορίες ενός θεατή. «Μια τέτοια απόφαση (σ.σ ματαίωσης) δείχνει επίσης και τη σοβαρότητα της αντιμετώπισης, αυτά τα γεγονότα ή τα κρατάς ψηλά ή όχι, δεν κινείσαι στο ‘περίπου’ κατά τη γνώμη μας ως διοργανωτές» πρόσθεσε.

Με βάση τους εθελοντές μια μεγάλη προσπάθεια

«Υπάρχει μια οργανωτική επιτροπή με προεδρεύουσα τη δήμαρχο Καβάλας, προηγουμένως και όταν ξεκίνησε η διοργάνωση του Kavala Air Show ήταν στη θέση αυτή ο προηγούμενος δήμαρχος. Αξίζει να αναφερθεί πως εμείς ξεκινήσαμε το μεγάλο τμήμα της φετινής διοργάνωσης ήδη από την 1η Οκτωβρίου του 2018», εξήγησε ο οργανωτικός και επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης.

Ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να σημειώσει πως ο αριθμός των μελών της ομάδας που στήνει τα τελευταία χρόνια το πολύπλοκο και πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ελλάδας event είναι περιορισμένος και έχει ως βάση μέχρι σήμερα εθελοντικές ομάδες. «Πέρα από εμένα τον ίδιο και δύο βοηθούς από την κοινωνία της Καβάλας κάθε διοργάνωση έχει βασιστεί και σε έναν στενό κύκλο εθελοντών που λειτουργούν γύρω από αυτό το σχήμα» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.